Brandstichting bij moskee Gouda

AvatarTurks.nl Redactie

Bij een moskee in Gouda is vannacht brand gesticht. Dat meldt nos.nl.

Het gaat om een moskee in aanbouw. De politie meldt dat een veertigjarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Wat zijn rol is bij de brandstichting, is nog onduidelijk.

“We zijn bezorgd”, is de reactie van Fouad Khouakhi, secretaris van de moskee. De melding van de brand kwam vannacht rond 3:00 uur binnen bij de politie. Een getuige zag iemand een brandend voorwerp richting het pand gooien. Er ontstond brand in isolatiemateriaal dat klaarlag in de moskee in aanbouw. Het kon snel worden geblust.

Niet ver van de moskee werd een verdachte aangehouden. Er hing tevens een brandlucht rond de man. Hij is geen onbekende: hij staat zowel bij de politie als hulpverleningsinstanties bekend vanwege “verward gedrag”.

“Toen ik hoorde wat er gebeurd was, ben ik enorm geschrokken en bijna flauwgevallen. Ik zag foto’s waarop leek dat het gebouw in lichterlaaie stond.” zegt Khouakhi tegen de media. De omvang van de schade is onduidelijk. Denk-kamerlid Azarkan zegt een debat te zullen aanvragen met demissionair minister Ollongren (binnenlandse zaken).