Buurt wil Turkse supermarkt weg hebben

AvatarTurks.nl Redactie

Omwonenden van de Turkse Supermarkt Güven in de Arnhemse wijk Presikhaaf willen dat de zaak wordt gesloten. Dat hebben zij laten weten aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Zo’n vijftiental omwonenden hebben een brief opgesteld waarin wordt beschreven dat de eigenaar, ondanks vele klachten, geen maatregelen neemt om overlast te beperken.

Güven staat er al sinds vier jaar en doet het erg goed. Niet alleen omwonenden, maar mensen uit de hele stad en zelfs uit de regio komen er shoppen. Het is ook erg populair onder autochtone Nederlanders. Het succes zorgt ook voor irritatie. Volgens buurtbewoners hoort zo’n drukke supermarkt niet in hun wijk, maar op een bedrijventerrein.

Klachten

De buurtbewoners geven aan meerdere klachten te hebben. Zo heeft de ondernemer meerdere panden gekocht in de winkelstrip, die hij gebruikt als opslag en als slaapadres voor werknemers. Ook zou de winkel veel afval veroorzaken. Verder zouden de schijnwerpers van de winkel, opmerkelijk genoeg, gericht zijn naar omliggende woningen in plaats van de gevel van het pand.

Reactie

Tayfun Sarikaya is de eigenaar van de succesvolle super. Hij erkent dat er klachten zijn over parkeren en lawaai, maar is in gesprek met de gemeente voor een oplossing. Alle overige klachten zijn volgens hem ‘fakenieuws’. “Mijn succes zit hen in de weg,” meent hij tegen Gelderlander. De klachten zijn bedoeld om een hardwerkende ondernemer het leven zuur te maken.

Afgelopen jaar heeft hij een uitnodiging uitgestuurd naar 150 buurtbewoners om te praten over de problemen. Daar kwamen slechts vier mensen op af. De ondernemer heeft de burgemeester gevraagd om de zaak niet te sluiten en om een nieuw overleg te initiëren tussen hem en de omwonenden.

  • -->
    -->