CDA: Turkije moet mond houden over kinderopvang

Een paar weken geleden was er veel commotie ontstaan rondom het  kinderopvangbeleid  in Nederland en andere West-Europese landen.
Redactie
Total
0
Shares

Volgens de Turkse overheid zouden er op dit moment namelijk 5000 Turkse pleegkinderen zijn ondergebracht bij christelijke gezinnen. De commotie werd alleen maar groter toen ook nog eens bleek dat er drie Turkse kinderen aan een lesbisch stel in België werden weggegeven.

De Turkse overheid heeft al eerder geëist dat deze kinderen terug worden geplaatst bij hun eigen families, omdat de opvoedingsinrichting van christelijke en holebi koppels zou botsen met de Turkse normen en waarden. Afgelopen vrijdag zijn Turkse ambtenaren daarom een onderzoek gestart om te kijken hoe het zit met het kinderopvangbeleid in Nederland.

Hier lijkt de Nederlandse overheid echter niet zo blij mee te zijn. Vorige maand hebben het CDA, de PVV en D66 al Kamervragen gesteld over de uitspraken van de Turkse overheid. “Turkije moet zijn mond houden”, zei CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot. “Het belangrijkste is dat deze kinderen met problemen een warm en veilig nest krijgen.”

Afgelopen zondag gaf Jeugdzorg Nederland een reactie op alle ontstane commotie. Het probleem zou vooral te wijten zijn aan het grote tekort aan islamitische pleegouders in Nederland. Volgens vice-voorzitter Mark Bent wordt altijd geprobeerd kinderen eerst in hun naaste omgeving op te vangen. Omdat dit helaas niet altijd mogelijk is, zijn zij genoodzaakt deze pleegkinderen bij Hollandse gezinnen onder te brengen.

 © Turks.nl / Esra Çakar

  • Loading...