Celstraf voor Turks-Tilburgse wiethandelaren

Turks.nl Redactie

Er zijn hoge celstraffen geëist tegen twee Turks-Nederlandse wegens betrokkenheid bij grootschalige wiethandel in Tilburg.

Het gaat om de Tilburgers Yilmaz O. en Murat K. Donderdagochtend kregen zij te horen dat er zes en vijf jaar cel wordt geëist. De eisen komen na bijna zes jaar na de politieinval bij autobedrijf VIP Action Cars. Het bedrijf krijgt tevens ook een boete van ruim twee ton.

Andere verdachten kregen strafeisen van 28, 26 (twee keer), 24 en 20 maanden. Eén verdachte moet een werkstraf van 240 uur uitvoeren.

Operatie

De politie-operatie kwam na een tip over de wiethandel. Tegenover het bedrijf werden camera’s opgehangen en ook werden telefoons afgeluisterd. Op beelden was te zien dat iedere dag dozen vol wiet naar binnen werd gebracht. De hennep werd verwerkt en verpakt in het autobedrijf.

Alle verdachten hadden op één na een Turkse afkomst. Ze hadden allemaal wietkwekerijen in Tilburg, Waalwijk, Rosmalen, Sint-Oedenrode en Almere. Familieleden in Turkije werden ingeschakeld om geld weer wit te wassen. De twee hoofdverdachten, de ex-directeuren van het autobedrijf, kozen ervoor om te zwijgen. Andere medewerkers van het bedrijf gaven wel toe dat ze druk waren met het inpakken van wiet. Het bedrijf werd door justitie gezien als een criminele organisatie, waardoor er zwaardere straffen zijn geëist. In december komt de uitspraak.