Celstraffen voor leden bende Saban B.

Acht leden van de bende van de beruchte vrouwenhandelaar Saban B. zijn vrijdag door de rechtbank in Almelo veroordeeld
Turks.nl Redactie
Total
Shares

tot celstraffen tot ruim zeven jaar. Het Openbaar Ministerie had straffen tot zeventien jaar geëist.

De straffen vallen lager uit dan de eis van de officier van justitie omdat de rechtbank veel verdenkingen niet bewezen acht. Zes mannen werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Vijf leden van de bende werden schuldig bevonden aan mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Zij kregen daarvoor straffen van twee tot ruim zeven jaar opgelegd.

Twee mannen werden veroordeeld voor mensenhandel en kregen daarvoor tien en vijftien maanden cel. De laatste kreeg twee maanden cel voor het hebben van een vals paspoort en het aannemen van een valse identiteit.

Het strafproces was een vervolg op de zaak ‘Sneep I’, die in de zomer van 2008 door de rechtbank in Almelo is behandeld. Saban B. werd destijds veroordeeld tot 7 jaar en negen maanden cel voor uitbuiting van tientallen vrouwen. Hij slaagde er echter ruim een jaar geleden in de benen te nemen tijdens een onbegeleid verlof en vluchtte naar Turkije.

Novum
Hij is in Turkije opgepakt en zit daar momenteel vast. Vanwege zijn Turkse paspoort kan Turkije hem niet uitleveren aan Nederland. Het land levert geen onderdanen uit.

Saban vormde volgens het OM samen met zijn broer Hasan de leiding van de misdaadorganisatie. De slachtoffers van de beruchte bende zijn op een gruwelijke wijze gedwongen tot prostitutie, stelt het OM. Tientallen vrouwen werden tewerkgesteld in de rosse buurten van Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Antwerpen en in het Duitse Ruhrgebied.

Ook werden ze volgens justitie door de bende aan elkaar cadeau gegeven, gebrandmerkt met tatoeages, ondergingen borstvergrotingen om zo nog meer geld te verdienen en werden mishandeld met honkbalknuppels. Het verdiende geld moesten zij nagenoeg helemaal afdragen aan hun pooiers.

  • Loading...