Çigköftem gesloten door gemeente

Door | Binnenland

Uit politieonderzoek is gebleken dat er in en om de zaak werd gehandeld in harddrugs. Eén van de eigenaren ontkent dat en zegt juist hard te werken aan een doorstart. Het gaat enkel om de Cigköftem in de Jan Evertsenstraat. De andere vestigingen, in de Burgemeester de Vlugtlaan  en Eerste van Swindenstraat, staan er los van en blijven open.

De politie vond 200 gram cocaïne onder de motorkap van een eigenaar van de zaak. In het restaurant werd een geldbedrag van duizenden euro’s getroffen en op camerabeelden was te zien hoe de eigenaar met tassen vol drugs de zaak in- en uit wandelde.

Eerder werd in het restaurant een man aangehouden die internationaal gesignaleerd stond voor drugssmokkel. De eigenaar had thuis een vuurwapen en munitie, waarna de burgemeester besloot om de Çigköftem op basis van de opiumwet te sluiten.

Çigköftem is een geliefde eetgelegenheid in Amsterdam-West, gerund door een man en een vrouw. De Amsterdamse eigenaresse van de zaak stelt telefonisch dat zij woensdagochtend volledig werd overvallen door het nieuws van de sluiting: “Het heeft niet met mij persoonlijk te maken. Er is nog een onderzoek bezig, dus daar kan ik niets over zeggen. Wel is er een grote mogelijkheid dat de zaak weer opengaat. Daar werk ik samen met advocaten hard aan.”

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...