Club Blu beschoten: flinke beloning voor gouden tip

AvatarTurks.nl Redactie

In de vroege ochtend van maandag is Club Blu in Rotterdam beschoten.

Eigenaar Ibrahim Yüce looft 35.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de schutter. Niemand raakte gewond.

Op het moment van de beschieting was er een feestje aan de gang in het ovenste gedeelte van de club. De gasten heben er niets van gemerkt. Ook de beveiligers, die stonden bij een andere ingang, hadden het niet in de gaten. Na het bekijken van videobeelden bleek er wat er was gebeurd.

Yüce heeft zelf geen idee wie de schutter is en wat hij van hem wil. “Ik ben van te voren niet bedreigd of afgeperst. Het heeft er alle schijn van dat de schutter zelf de politie heeft gebeld: de agenten waren bijna net zo snel ter plekke als onze beveiligers. Ik word er echt doodziek van: het straalt af op mijn zaak en naam, terwijl ik nergens iets mee te maken heb.” zegt hij tegen AD.nl.

Volgens de politie gingen er na de knallen twee mannen op een scooter vandoor. Bij de hoofdingang zijn meerdere hulzen gewonnen.

Eerder raak

Het is niet de eerste keer dat er incidenten zijn bij Club Blu. Burgemeester Aboutaleb sloot de zaak in februari voor drie maanden na een geweldsincident, waarbij twee bewakers een agressieve bezoeker hardhandig de deur uitwerkten. In 2018 werd de zaak enkele maanden gesloten na een schietpartij. Een jaar later legde een man een handgranaat neer voor de entree.

Het is onbekend of de recente beschieting gevolgen heeft voor de club.