Corendon vliegt gewoon weer naar Turkije

AvatarTurks.nl Redactie

Negatief reisadvies of niet. Corendon gaat gewoon weer vliegen naar Turkije.

Vanaf 10 juli gaat Corendon weer vliegen naar vakantiebestemmingen als Antalya, Bodrum en Dalaman. Het besluit is genomen na gesprekken met klanten en na overleg met Turkse autoriteiten. “Het aantal besmettingen in de gebieden waar Corendon haar vakantiegangers onderbrengt is zeer laag en op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels gelden strikte protocollen om het welzijn en de gezondheid van de gasten te waarborgen,” staat in een persbericht door Corendon.

Het Nederlands reisadvies staat nog steeds op ‘oranje’. Dat betekent dat reizen naar Turkije wordt afgeraden en dat men bij terugkomst twee weken in isolatie moet. Corendon weet zeker dat het besluit niet is gebaseerd op de gezondheidssituatie in Turkije, maar het gevolg is van algemeen beleid om alle reizen buiten Europa af te raden.

Gratis test

Corendon wil alle klanten voor de teruchtvlucht of bij terugkomst een gratis test aanbieden. “Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine uiteraard niet nodig,” aldus Corendon. Ook worden vakantiegangers gratis teruggehaald naar Nederland, mocht de situatie in Turkije veranderen.

Kritiek

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is verbaasd over het bericht van Corendon.  “Wij vinden dit onverantwoord. Een test is een momentopname. Als iemand bijvoorbeeld zonder klachten uit het vliegtuig stapt, test hij hoogstwaarschijnlijk negatief. Maar dat hoeft niet te betekenen dat iemand niet besmet is”, zegt een woordvoerder. “Wij zijn not amused.”

  • -->
    -->