Dader steekpartij Turkse uitvaart voor de rechter

AvatarTurks.nl Redactie

Vorig jaar werd een 44-jarige man bij een uitvaart bij een Turkse moskee doodgestoken. De zaak tegen de 50-jarige verdachte Verdat A., begint vandaag.

De verdachte meent via zijn advocaat dat hij op beide dagen van de uitvaart door iemand werd uitgescholden. Bij de tweede keer haalde hij een mes tevoorschijn. Het slachtoffer werd in zijn borst geraakt. Volgens de officier van justitie werd nog een andere man in zijn hals geraakt, maar hij overleefde het.

De verdachte vluchtte achteraf naar Turkije. Pas daar hoorde hij dat één van zijn slachtoffers is overleden. Hij geloofde het niet, maar na het zien van de beelden, realiseerde wat hij had gedaan. Drie maanden later werd hij opgepakt op Rotterdam-The Hague Airport. Er wordt onderzoek gedaan naar zijn geestelijke gezondheid.

Het onderzoek naar de moord zelf is zo goed als afgerond. Er wordt alleen nog gewacht op een psychiatrisch en psychologisch rapport. De volgende zitting is op 10 juli. Er is kans dat de zaak dan daadwerkelijk wordt behandeld.

  • -->
    -->