Zoektocht in Turkije naar ontvoerde Turks-Nederlandse kinderen

Turks.nl Redactie

De populaire misdaadjournaliste Müge Anlı heeft een Nederlandse gast bij haar programma ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’.

Danielle van der Pligt zoekt haar twee dochters, Zeliha (8) en Semiha (9), die zijn ontvoerd door hun vader Ali Korkmaz. Ze wil hen vinden via het netwerk van het programma.

Danielle en Ali gingen kort na de geboorte van hun dochters uit elkaar. Ze bleven nog wel contact houden en gingen zelfs op vakantie samen naar Turkije.

In de zomer van 2017 gaat het gezin weer eens op vakantie naar Turkije, maar dan gaat het mis. Ali zegt een dag voor vertrek naar Nederland weten niet meer terug te komen met zijn dochters. Danielle moet afstand nemen van het gezag over haar kinderen van Ali. Danielle mag naar Turkije terugkomen om voor de kinderen te zorgen, maar wordt onder dwang op het vliegtuig gezet naar Nederland, tegen de zin van de dochters.

Een juridische strijd begon tussen de twee. In oktober bepaalde de Turkse rechter dat de kinderen bij Danielle horen, maar in die periode raakten vader en dochters spoorloos. Sindsdien zoekt Danielle haar dochters. Danielle heeft de steun van de zus van Ali, die ondanks de houding van de familie Danielle steunt.