Demonstratie ter nagedachtenis vermoorde moslimjongeren

De culturele site Minah.nl organiseert vandaag een demonstratie in Amsterdam tegen de moord op de drie moslimjongeren in de Verenigde Staten.
Turks.nl Redactie

De schietpartij vond een aantal dagen geleden plaats op de studentencampus bij de Universiteit van North Carolina (UNC). De 46-jarige dader, Craig Stephen Hicks, heeft de drie studenten van 19, 21 en 23 jaar door het hoofd geschoten, wat wijst in de richting van een executie.

Minah.nl heeft via Facebook een evenement aangemaakt onder de naam ; #AllLivesMatters , waarbij meer dan 15.000 mensen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de demonstratie dat vandaag om 19:00 gehouden zal worden op de Dam in Amsterdam.

Minah.nl heeft ook een bericht geplaatst waarbij ze een toelichting geven over de demonstratie en de Nederlandse media beschuldigen van ‘’zichzelf op de achtergrond’’ te houden. 

Gisteravond vond er in Londen ook al een protest plaats, waarbij een menigte zich verzamelde voor het BBC-gebouw. De menigte vond dat BBC te weinig aandacht schonk op de moord van de drie jongeren. Er waren spandoeken en bordjes te zien waarop ‘’Muslim lives matter’’ op stond. Ook werden er leuzen als , ‘’ Stop Islamofobie’’ geroepen.

Minah.nl plaatst dit bericht over de demonstratie:

 ,,Het wordt tijd om de handen ineen te slaan en massaal onze steun te betuigen aan de drie moslimstudenten die op brute wijze van het leven zijn beroofd.

De Nederlandse media houdt zich op de achtergrond. Moslims vermoord door een niet moslim. Waarom zouden we het dan hebben over een terroristische daad? Wij vinden dat dit niet meer mag gebeuren en organiseren daarom een stil protest in nagedachtenis van Deah, Yusor en Razan en alle andere onschuldig vermoorde moslims.’’
#AllLivesMatter