DENK stelt kamervragen over louche praktijken van Bulgaarse douane

Turks.nl Redactie

De politieke partij DENK heeft kamervragen gesteld over de louche praktijken van Bulgarije tegenover Turken, met in het bijzonder Europese Turken en daarbij Turkse Nederlanders.

DENK gebruikt berichtgeving van Turks.nl bij de kamervragen. Wij berichtten namelijk onder andere dat er kilometerslange files stonden bij de Turks-Bulgaarse grens.

#file #grensovergang #herkenbaar #kamervragenMet de auto terug vanuit Turkije? Dan herken je het wel. Urenlang in de #file staan onder de brandende zon bij verschillende grensovergangen. En ook nog eens verplicht betalen om een zogenaamde desinfectie-behandeling te ondergaan.Waarom vindt de Bulgaarse overheid het noodzakelijk om auto’s die vanuit Turkije naar Bulgarije rijden verplicht en tegen betaling een desinfectie-behandeling te laten ondergaan? Waarom moeten burgers zo lang laten wachten bij grensovergangen?#Kamervragen (check de comments)

Posted by DENK on Monday, September 4, 2017

De intimidatie van onder andere Turkse Nederlanders door de Bulgaarse grenspolitie wordt nu besproken in de Tweede Kamer.

Posted by DENK on Monday, September 4, 2017

Het is een algemeen bekend feit dat Turken die met de auto naar Turkije afreizen vanuit Europa worden geïntimideerd door Bulgaarse douaniers.

Onder andere de desinfectie van de Bulgaarse douane wordt onder de loep genomen. De douane desinfecteert ongevraagd auto’s die vanuit Turkije de grens oversteken en eist daar geld voor op.

  • Loading...