“Dien een klacht in bij gemeente Den Haag om storende PKK-demonstratie”

By | Binnenland

Turks.nl krijgt berichten van bewoners in de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal die last hebben van een PKK-demonstratie, gericht tegen de Turkse militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië.
Het keiharde geluid van PKK-aanhangers die op dit tijdstip demonstreren met keiharde muziek stoort ze. Meerdere bewoners in de wijken hebben contact gezocht met Turks.nl.

Ze geven aan dat het geluid tot in hun huizen komt. Leuzen als ‘Afrin Vrij Vrij Vrij’ en ‘Erdogan Terrorist’ zijn duidelijk te horen in huizen kilometers van de demonstratie vandaan.

Zo roept een bewoner op om een klacht in te dienen bij Gemeente Den Haag. Woon je in Den Haag? Dan kan je een klacht indienen via deze link.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin:

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...