Dit gebeurde er tijdens de Turkse bruiloft in Zaandam

Een 56-jarige Amsterdammer raakte zwaargewond na een schietpartij tijdens een Turkse bruiloft in Zaandam. Getuigen vertellen wat er is gebeurd.
Turks.nl Redactie

De schietpartij vond plaats in Partycentrum De Tulp. Er waren tussen 600 en 700 mensen aanwezig. Het zou gaan om een ruzie tussen twee ooms waarbij wapens werd getrokken.

Ooggetuigen melden aan Demet TV dat er grote paniek ontstond nadat er meerdere schoten werden gehoord. Veel mensen kropen onder tafels en stoelen. “Iedereen begon te gillen. Ik kroop onder de tafel en ging heel hard huilen,” zegt iemand die aanwezig was. Ze dachten eerst dat het ging om confetti, maar snel zagen ze een man met een wapen in zijn hand.

Er werd in totaal vijf keer geschoten, zegt een andere getuige. De bruiloft, tussen een Nederlands meisje en een Turkse jongen (mogelijk uit Aksaray), was net begonnen. “Erg vervelend voor het bruidspaar. Het had eigenlijk een schitterende herinngering moeten zijn. Zo’n bruiloft wil je nooit meemaken.”

De politie heeft twee mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de schietpartij. Dat gebeurde op een tankstation in Zaandam. Het gaat om een 39-jarige en een 68-jarige man uit Barneveld.