Diyanet organiseert mega-iftar

Turks.nl Redactie

De jongeren van de Nederlandse tak van Diyanet, het Turkse Presidium voor Religieuze Zaken, organiseert op 10 juni een mega iftar in Nederland voor meer dan 1000 gasten.

Ze organiseren deze iftar in het kader van saamhorigheid en liefdadigheid, waarbij een unity tree centraal staat. Middels saamhorigheid willen ze deze boom laten bloeien. Ze hebben dit gekoppeld aan het liefdadigheidsproject: ‘Een druppeltje leven’.


Slechte toegang tot schoon water en gebrekkige hygiëne vormen een groot probleem voor veel Afrikanen. Immers is schoon drinkwater een primaire levensbehoefte. Men moet kilometers lopen om een beetje schoon drinkwater te verkrijgen.


Het water dat binnen handbereik is, is vaak vervuild en dus gevaarlijk voor de gezondheid. Constaterende dat een waterpomp deze problemen kan oplossen, wil HDV geld inzamelen om deze arme mensen in Afrika te helpen.

De voertaal op de iftar is Nederlands en het programma open voor alle jongeren in Nederland. De organisatie laat weten ruim 1200 gasten te willen verwelkomen.

De toegang is gratis. Echter moet men wel aanmelden zodat er rekening gehouden kan worden met de opkomst.

Deze werken zullen worden verkocht bij de iftar. De opbrengsten zullen worden gedoneerd aan Afrika.


Aanmelden kan via hdvgenclik.nl/iftar.