Dönerzaken Den Helder dicht

Turks.nl Redactie

In Den Helder moeten tien dönerzaken hun deuren sluiten wegens stroom- en gasdiefstal. Dat laat de politie weten aan het Noordhollands Dagblad.

Er is een onderzoek gestart naar de fraude. In alle gevallen werd er illegaal elektriciteit afgetapt. In zeven gevallen bleken de eigenaren ook illegaal gas af te tappen. Eén zaak ging zelfs zo ver dat ze water aftapten.

Acht van de gesloten zaken zijn gevestigd in het centrum van Den Helder. Twee in omliggende dorpen. Mogelijk blijven zij ook een tijdje dicht, gezien het feit dat de gas en stroom zijn afgesloten. Hoogstwaarschijnlijk worden ook de vergunningen ingetrokken.

Volgens het Noordhollands Dagblad werden de zegels van de meters vervalst. De kast kon dus open, waarop de standen werden teruggedraaid.

De politie deed inval bij de adressen na een tip van de netbeheerder. De invallen vonden donderdag plaats. Na een schatting moeten zij betalen wat zij hebben afgetapt. De politie heeft aangekondigd vaker te zullen controleren op vergelijkbare misdrijven bij shoarmazaken.