‘Dood aan Islam’ op muur hogeschool InHolland

Door | Binnenland

Maatschappelijke onrust en politieke ontwikkelingen leiden de laatste jaren steeds vaker tot agressie richting Moslims in Nederland. Een volger, student op Hogeschool Inholland in Alkmaar, trof deze week bij het betreden van de stilte-/gebedsruimte op school tot zijn schrik de woorden “DOOD AAN DE ISLAM” op de muur aan. 

Naast individuen worden ook Moskeeën steeds vaker het mikpunt van agressie. Uit een rapport van Monitor Moslimdiscriminatie blijkt dat meer dan twee derde van de moskeeorganisaties in Nederland de afgelopen 10 jaar geconfronteerd zijn met agressie. Een derde van de respondenten geeft aan bang te zijn voor meer agressie in de nabije toekomst.

Uit een opiniepeiling van Maurice de Hond bleek al eerder dat de houding tegenover Islam in Nederland overwegend negatief is. Veel ondervraagden uit de peiling zeggen de recente aanslagen in verband te brengen met de Islam. De vraag “Denkt u dat er een relatie is tussen de islam en de recente terreurdaden in Boston, Londen en Parijs?”, werd door 72% van de correspondenten met ja beantwoord. 

Om bij de houden hoe groot dit maatschappelijke probleem werkelijk is heeft de gemeente Amsterdam dit jaar aangegeven de klachten over Islamofobie beter te registreren. “Nu wordt niet geregistreerd dat het om moslimdiscriminatie gaat, waardoor de werkelijke omvang van incidenten tegen moslims in Amsterdam niet zichtbaar is”, melden D66 en VVD.

Naast registratie door de overheid heeft ook het CTID (Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie) een meldpunt gestart om gevallen van discriminatore agressie te registreren. De organisatie bied ook juridische ondersteuning en begeleiding aan slachtoffers van Islamofobie. 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...