Dood Turkse Nederlander was ‘vergismoord’

Turks.nl Redactie

De moord op de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kilicsoy was het gevolg van een vergissing. Dat meldt De Telegraaf op basis van de politie.

De 49-jarige Kilicsoy werd in juli vorig jaar vermoord in Beuningen. Twee gemaskerde mannen schoten hem neer. Hij was een zelfstandige in de bouwsector en vader van drie kinderen.

Zijn familie meende al snel te vermoeden dat hij slachtoffer was van een vergismoord. “Mehmet was een hele lieve man. Iedereen kende hem en hij stond altijd klaar voor een ander om een klusje te doen”, aldus broer Kenan tegen Omroep Gelderland.”

De politie laat weten dat zij nu inderdaad uitgaan van een persoonsverwisseling. “We vinden het belangrijk dat ook de buitenwereld weet dat we niets hebben gevonden dat Mehmet met criminele zaken te maken had,” aldus een woordvoerder.

Mehmet werd op 6 juli in de ochtend neergeschoten nadat hij zijn auto parkeerde op de Burgemeester Geradtslaan in Beuningen. De twee daders konden vluchten. De politie doet nog onderzoek naar wie wél het doelwit was van de daders.