Doodgeschoten man Rotterdam blijkt Turkse Nederlander

Turks.nl Redactie

Het slachtoffer van de liquidatie afgelopen maandagavond op de Prins Hendrikkade in Rotterdam blijkt een Turkse Nederlander te zijn.

Ergin Başakçi (42) uit Hellevoetsluis werd beschoten terwijl hij op het terras zat van een café. Hij is vrijdag begraven in Turkije.

Loading...

De politie heeft nog geen idee waarom de man is vermoord. De manier waarop dat gebeurde, doet sterk denken aan een afrekening in het criminele circuit, volgens het AD. ”We hebben nog geen aanwijzingen voor een motief en nog geen idee wie de daders zijn. Maar de werkwijze lijkt er inderdaad op”, zegt een woordvoerster van de politie

Başakçi werd van dichtbij door zijn hoofd geschoten. De schutter ging er na één schot vandoor. Hij rende naar een gereedstaande auto en stapte in. De auto is even later brandend aangetroffen op de Nassaukade, nog geen kilometer verderop. De politie vermoedt dat de inzittenden daar in een andere auto zijn overgestapt.

Loading...

Serie moorden op Turkse Nederlanders

De moord op Başakçi is inmiddels de vierde liquidatie van een Turkse Nederlander. Eerder kwamen Mustafa Ateş Zeki Yumuşak en Kemal Zengin om bij liquidaties.

Hollanda’da bir Türk daha sokak ortasında öldürüldü, bu seri cinayetlerin arkasında ne var, neler oluyor? Geçtiğimiz…

Posted by Turkinfo Hollanda Türk haber / Nieuws on Saturday, September 2, 2017

  • Loading...