Doodgeschoten man Rotterdam blijkt Turkse Nederlander

Door | Binnenland

Het slachtoffer van de liquidatie afgelopen maandagavond op de Prins Hendrikkade in Rotterdam blijkt een Turkse Nederlander te zijn.

Ergin Başakçi (42) uit Hellevoetsluis werd beschoten terwijl hij op het terras zat van een café. Hij is vrijdag begraven in Turkije.

De politie heeft nog geen idee waarom de man is vermoord. De manier waarop dat gebeurde, doet sterk denken aan een afrekening in het criminele circuit, volgens het AD. ”We hebben nog geen aanwijzingen voor een motief en nog geen idee wie de daders zijn. Maar de werkwijze lijkt er inderdaad op”, zegt een woordvoerster van de politie

Başakçi werd van dichtbij door zijn hoofd geschoten. De schutter ging er na één schot vandoor. Hij rende naar een gereedstaande auto en stapte in. De auto is even later brandend aangetroffen op de Nassaukade, nog geen kilometer verderop. De politie vermoedt dat de inzittenden daar in een andere auto zijn overgestapt.

Serie moorden op Turkse Nederlanders

De moord op Başakçi is inmiddels de vierde liquidatie van een Turkse Nederlander. Eerder kwamen Mustafa Ateş Zeki Yumuşak en Kemal Zengin om bij liquidaties.

Hollanda’da bir Türk daha sokak ortasında öldürüldü, bu seri cinayetlerin arkasında ne var, neler oluyor? Geçtiğimiz…

Gepostet von Turkinfo Hollanda Türk haber / Nieuws am Samstag, 2. September 2017

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...