Doodsoorzaak Turkse Nederlander (24) blijkt toch geen moord

Maandagochtend werd in Apeldoorn het levenloze lichaam van de 24-jarige Turkse Nederlander met de initialen E.A. aangetroffen in de schuur van zijn huis. Verschillende media meldden al snel dat het ging om een moord, naar aanleiding van een verklaring van de politie. De politie heeft nu verklaard dat er hoogstwaarschijnlijk geen sprake is van een misdrijf.

Edwin Katerberg verklaarde maandag op video namens de politie Oost-Nederland dat er uitgegaan wordt van een misdrijf. Politiewoordvoerder Simen Klok liet de volgende dag weten dat Katerberg een ‘verkeerde formulering’ heeft gehanteerd.

”Het is zo dat we altijd rekening houden met de mogelijkheid van een misdrijf, we sluiten dat niet uit.” Nu heeft de politie de doodsoorzaak van de 24-jarige man nog niet kunnen vaststellen. Op de vraag of dat betekent dat er in ieder geval geen sporen van geweld op het lichaam gevonden zijn. Ik ga niet in op wat al dan niet zichtbaar was. Ik ga niet speculeren”, zei Klok gisteren tegen De Stentor.

Klok sluit zelfs niet uit dat de uiteindelijke uitkomst van het onderzoek zou kunnen zijn dat de man een natuurlijke dood is gestorven.

De familie laat weten aan Turks.nl dat de politie heeft bevestigd dat het 99% zeker is dat er geen aanwijzingen voor een misdrijf zijn gevonden. Er is veel onjuiste informatie verspreid omtrent de dood door verschillende media. De politie gaat er op dit moment vanuit dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van de man.

Het lichaam van de Turkse Nederlander is inmiddels vrijgegeven, maar het onderzoek is nog niet afgerond. Er volgt nog een toxicologisch onderzoek om een misdrijf definitief uit te sluiten.