Douglas: geen hoofddoek in de winkel

Turks.nl Redactie

Parfumerie Douglas verbant de hoofddoek in haar winkels.

Een medewerkster, die een hoofddoek besloot te dragen, mocht namelijk niet meer werken in de winkel. Ze moest maar helpen in het magazijn.

Het werd bekend dat de medewerkster werd weggestuurd na een bericht van een klant op de Facebook-pagina van Douglas:

Douglas reageerde op de vraag van de volger. Daarin wordt gemeld dat ‘Draag altijd een parfum’ een regel is, net zoals dat een hoofddoek niet is toegestaan. Dat zou vallen onder het uiten van politieke filosifische (wtf?) en religieuze overtuigingen, wat dus niet mag. Dat ze kledingvoorschriften hebben, is juist het gevolg dat ze tegen discriminatie zijn, vinden zij:

Het bericht van de volger en de reactie van Douglas trok een golf van reacties. Veel mensen, voornamelijk moslims, zijn het er duidelijk niet mee eens en roepen op om niet meer te winkelen bij de Parfumerie.

Suikerfeest

Douglas won recent juist aan sympathie bij de moslimdoelgroep, door in te haken op het aankomende Suikerfeest. De winkel heeft er zelfs een aparte site voor opgezet, waarop Suikerfeest-acties worden uitgelicht. Nu is de vraag natuurlijk waarom Douglas, geen hoofddoek toelaat omdat het een religieus symbool is, terwijl ze wel inhaken op een Islamitische feestdag om meer winst te behalen. Wij hopen dat Douglas een stap terug neemt en het beleid aanpast!

https://twitter.com/SafaTweets/status/997084535270596608