Drie doden bij crash helikopter op Maasvlakte

Bij een helikoptercrash op de Maasvlakte zijn drie mensen omgekomen.
Turks.nl Redactie

In totaal zaten er vijf mensen in het toestel, de piloot en vier passagiers, zegt een woordvoerder van de politie. De twee andere inzittenden raakten zwaargewond. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur in de buurt van de Noordzeeboulevard. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het toestel op het land of in het water is terechtgekomen. Twee inzittenden waren direct dood, het derde slachtoffer overleed nadat tevergeefs geprobeerd was te reanimeren.

Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten zijn alle hulpdiensten uitgerukt. “Dat wil zeggen in ieder geval Luchtvaartpolitie, de kustwacht, de zeehavenpolitie, een traumaheli en natuurlijk de Rotterdamse politie.”

De helikopter was vertrokken van Rotterdam The Hague Airport. Een woordvoerder van de Rotterdamse luchthaven heeft nog geen aanvullende informatie over het ongeluk.

Het gaat om een helikopter van Heli Holland Airservice. Een woordvoerder van het bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Emmer Compascuum is gevestigd zegt dat medewerkers naar de plaats van het ongeluk onderweg zijn. Hij weerspreekt berichten dat de heli was ingehuurd voor wielertocht Tour du Port. “Dat was een andere helikopter.”

Luchtverkeersleiding Nederland heeft geen informatie over het ongeluk. “De helikopter vloog niet onder begeleiding van de Luchtverkeersleiding”, zegt een woordvoerder.

Novum