Drie doden bij crash helikopter op Maasvlakte

Door | Binnenland

In totaal zaten er vijf mensen in het toestel, de piloot en vier passagiers, zegt een woordvoerder van de politie. De twee andere inzittenden raakten zwaargewond. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur in de buurt van de Noordzeeboulevard. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het toestel op het land of in het water is terechtgekomen. Twee inzittenden waren direct dood, het derde slachtoffer overleed nadat tevergeefs geprobeerd was te reanimeren.

Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten zijn alle hulpdiensten uitgerukt. “Dat wil zeggen in ieder geval Luchtvaartpolitie, de kustwacht, de zeehavenpolitie, een traumaheli en natuurlijk de Rotterdamse politie.”

De helikopter was vertrokken van Rotterdam The Hague Airport. Een woordvoerder van de Rotterdamse luchthaven heeft nog geen aanvullende informatie over het ongeluk.

Het gaat om een helikopter van Heli Holland Airservice. Een woordvoerder van het bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Emmer Compascuum is gevestigd zegt dat medewerkers naar de plaats van het ongeluk onderweg zijn. Hij weerspreekt berichten dat de heli was ingehuurd voor wielertocht Tour du Port. “Dat was een andere helikopter.”

Luchtverkeersleiding Nederland heeft geen informatie over het ongeluk. “De helikopter vloog niet onder begeleiding van de Luchtverkeersleiding”, zegt een woordvoerder.

Novum

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...