Turks.nl

Einde aan activiteiten Amsterdam Airlines

amsterdamairlines

Alle activiteiten van Amsterdam Airlines zijn per direct gestaakt. Naar verluidt zijn financiële problemen de belangrijkste oorzaak.

Maar ook zou er sprake zijn van het niet meer kunnen voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) bevestigde gisteravond tegenover deze krant dat de operationele vergunning per direct is ingetrokken. ‘Amsterdam Airlines heeft aangegeven dat ze alle activiteiten staken’, aldus een IVW-woordvoerder. De maatschappij stond al onder verscherpt toezicht en moest vandaag orde op zaken hebben gesteld.

De directie van Amsterdam Airlines was niet bereikbaar voor commentaar. Het wegvallen van grote opdrachten en oplopende schulden zouden het bedrijf de kop hebben gekost. Maar er zijn ook geluiden van ‘ondoorzichtige geldstromen richting Turkije’.

De werknemers hebben gisteren te horen gekregen dat de stekker eruit is gehaald. Zij krijgen geen salaris meer en staan op straat. Twee van de drie Airbus A320-toestellen zouden door de leasemaatschappij aan de ketting zijn gelegd, omdat Amsterdam Airlines de rekeningen niet meer kan betalen, meldt telegraaf.nl.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl