‘Eindhoven is onveiligste stad’

Eindhoven is de onveiligste gemeente van Nederland. De Brabantse stad was ook in 2007 en 2008 het onveiligst.
Turks.nl Redactie

Dat schrijft het AD zaterdag op basis van de zogenoemde misdaadmeter van de krant. Burgemeester Rob Van Gijzel (PvdA) laat weten dat hij de koppositie had verwacht. De stad heeft volgens hem relatief minder agenten dan andere grote steden.

Rotterdam, vorig jaar op de eerste plek, staat nu op de tweede plaats. In de Maasstad is de criminaliteit volgens de krant flink gedaald. Tilburg staat op nummer drie, Den Haag op vijf en Utrecht staat op de tiende plek in de pikorde. De Eindhovense burgemeester wil meer agenten om de stad veiliger te maken. “We zijn nu hard bezig, met nieuwe afspraken tussen gemeente, politie en justitie. Eindhoven moet weg uit de top drie”, vindt Van Gijzel.

Het Friese Littenseradiel is volgens de misdaadmeter het veiligst. Landelijk is het aantal overvallen, woninginbraken, winkeldiefstallen en gevallen van openlijk geweld gestegen. De krant stelt de misdaadmeter op aan de hand van tien veelvoorkomende delicten. De cijfers, uit 2009, zijn afkomstig van de politiekorpsen. Het politiekorps uit Zeeland heeft geen cijfers ingeleverd.

Novum