‘Moeder Enise Merve heeft alles te danken aan haar eigen gedrag’

Er waren veel problemen in het gezin van Enise Merve Bircan (19) die hebben geleid tot een onontkoombare einde. Uit de hand lopende ruzies met een broer, en een dominante moeder.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Enise Merve is de jongste uit een gezin met vier kinderen: twee broers en een zus. Twee andere broers overleden als kind. Haar moeder heeft een matige gezondheid, en vader is werkloos.

1912522 10201699185587066 713539044 nHet duo verbleef onlangs 12 dagen bij de ouders van Enise. Toen de moeder er op vijf februari achterkwam dat hij ‘iets had gedaan dat niet door de beugel kon’ heeft zij de politie gebeld. Daarop gingen de twee er vandoor. Op 26 februari zijn zij opgepakt in een hotel in Schwerte, vlakbij Dortmund.

Merve ging normaal naar school, maar de ruzies in het gezin, vooral tussen haar en een broer, liepen vaak uit de hand. “Haar vader lachte er bij toen zij werd mishandeld” beweren buren. Op haar vijftiende heeft jeugdzorg in Hengelo haar uit huis gehaald.

Volgens haar zwager, Ahmet Karakus, zing het daar fout. “Ze hadden beter de broer uit huis kunnen halen. Een Turks meisje in een Nederlands internaat is verloren.” Haar familie denkt dat Merve haar ‘partner in crime’ daar heeft ontmoet.

“Haar moeder heeft het allemaal te danken aan haar eigen gedrag” zegt een familielid van Merve aan Turks.nl. Zij blijft liever anoniem. De rest van de familie zou volgens haar ook niet spreken met Merve’s moeder. Merve vluchtte vaak weg van Antonio en kwam terug thuis, maar moest door zijn bedreigingen weer terug.

1779188 10201699184627042 177274053 nAntonio (25) mishandelde Merve vaak, en liep littekens aan haar hoofd op. Hij dreigde haar broer en moeder te doden als ze niet luisterde, aldus de beweringen van Merve’s moeder. In november vluchtte Merve samen met haar moeder naar Turkije, maar op de dag dat ze terugkwamen, stond Antonio weer voor de deur.

Toch hebben haar ouders hoop: “We willen met haar praten over haar toekomst, na het uitzitten van haar straf, Hoe ze zonder Antonio weer een goed mens kan worden,” zeggen zij aan het AD.

Foto’s: © Turks.nl

  • Loading...