Turken verwelkomen Erdoğan in Brussel

Turks.nl Redactie

De Turkse president Erdoğan is door veel Turken onthaald in Brussel. Erdoğan is in België voor de NAVO-top.

Turkse Belgen verzamelden zich voor het hotel waar Erdoğan zal verblijven. De menigte verplaatste zich later naar het Stephanieplein op verzoek van UETD, een Turks-Europese organisatie die bekendstaat om de banden met de Turkse regeringspartij AKP.

People gather outside a hotel as Turkish President Tayyip Erdogan (not pictured) arrives in Brussels, Belgium, May 24, 2017. REUTERS/Eric Vidal

Er was veel politie op de been.

Verbod

Eerder deze week maakte de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur bekend geen bijeenkomsten van Turken te tolereren bij de aankomst van de Turkse president in Brussel. Deze Turken hadden lak aan die uitspraak.

http://youtu.be/j_DWFYugwe4

De menigte verplaatste zich later van het hotel naar het Stephanieplein op verzoek van UETD, een Turks-Europese organisatie die bekendstaat om de banden met de Turkse regeringspartij AKP.

Rellen

Gisteren kwamen beelden naar buiten van voorwerp gooiende Turken in Brussel via de Facebookpagina van de Vlaamse politieke partij Vlaams Belang. Op het filmpje is te horen dat dit wordt gedaan in verband met het verbod op samenkomingen voor het bezoek van Erdoğan.

Turken vandaliseren Brusselse straten

Brussel: Dit is hoeveel respect sommige Turken hebben voor onze stad… Vermits ze toch allemaal de dubbele nationaliteit hebben zouden we ze zonder pardon het land moeten uitgooien!Bedankt om te delen!

Posted by Vlaams Belang on Tuesday, May 23, 2017