Esra (16) gedwongen tot seks met zeker negen mannen

Acht hoerenlopers die in 2014 in Schiedam seks hadden met een 16-jarig Turks meisje, verschijnen vrijdag voor de rechter.
Turks.nl Redactie

Het OM had dit jaar aangekondigd dat mannen die minderjarige prostituees bezoeken, harder aangepakt zullen worden. De kans is wel groot dat de acht mannen wegkomen met een bescheiden straf. Net zoals bij de Valkenburgse zedenzaak.

Esra
De minderjarige Esra (niet haar echte naam) werd op sites aangeboden als 18-jarig, terwijl ze nog lang geen 17 was. Eén van de advocaten van de mannen meent dat de mannen niet specifiek op zoek waren naar en minderjarige. “Dat is voor zover ik het heb kunnen zien, ook niet gebleken uit bijvoorbeeld zoektermen op hun computer.”

Als eerst pakte de politie twaalf verdachten op. Tegen drie van hun was niet voldoende bewijs. Komende vrijdag zullen acht van de negen mannen voorkomen.

Een aantal van de klanten van Esra zouden volgens de advocaat geen seks hebben gehad met haar. “Ze zeggen dat ze het niet vertrouwden toen ze aankwamen en zijn weggegaan.” De oudste verdachte is 54, terwijld e jongste 25 is.

Esra was in handen gevallen van een loverboy met wie ze een relatie had. Hij bood haar samen met andere vrienden aan op sekssites. Tot haar zogenaamde ‘vriend’ last kreeg van zijn geweten en naar de politie stapte. Vier mannen werden opgepakt. De 21-jarige man die het meisje het meest had gedwongen, is de enige die nog vastzit.

Ze werkte twee weekenden als prostituee. Dat gebeurde in een kelderbox dat hoorde bij een woning waar een van de loverboys woonde. Zij konden met telefoongegevens worden opgespoord.

Drie van de acht verdachten komen uit Rotterdam. De anderen uit Utrecht, Voorschoten, Maassluis, Bleiswijk en Amsterdam. De negende verdachte komt later voor de rechter. Twee verdachten hebben wegens vakantie om uitstel gevraagd.