Exclusief interview met Sait Çınar!

Sait Çınar. Wie kent hem niet? Hij is het brein achter AltijdGeslaagd.nl en de persoon achter de vele anti-CBR en anti-overheid filmpjes op Facebook.
Turks.nl Redactie

We hebben Sait in zijn natuurlijke habitat – leslokaal – geïnterviewd. Hieronder volgt het verslag. Bij sommige vragen hebben we het antwoord uitgeschreven, en bij anderen hebben we een beeldopname geplaatst.

Hierbij willen we Sait nog bedanken voor zijn tijd en gastvrijheid.

Wie is Sait?
Ik ben Sait, 35 jaar oud, getrouwd en kom oorspronkelijk uit Yozgat. Mijn hobby’s zijn vakantie en thuiszitten. Wanneer ik niet aan het werk ben, dan leer ik graag bij door naar documentaires op Discovery Channel en Youtube te kijken.

Wat zijn je sterke en zwakke punten?
Mijn ‘ABN’ is iets waar ik aan moet werken. Verder denk ik dat ik me beter moet verwoorden. Wat betreft sterke punten ben ik ‘slim’ en ‘wakker’. Ik ben makkelijk in de omgang met mensen, kan me goed aanpassen aan de ander.

Hoe ben je op het idee gekomen altijdgeslaagd.nl op te richten?
Ik zag dat heel veel mensen zakten bij het CBR voor hun theorie-examens. Toen dacht ik dat ik daarop moest inspelen door theorielessen te geven. Mensen zakten, maar wisten nooit wat hun fouten zijn. Ik wist dat het CBR sjoemelde met knopjes, degene achter de balie drukte mee en vaak werkten de knopjes ook niet.

Hoe weet je dit allemaal?
Ik heb daar gewerkt, wist hoe alles werkte. Ik ben speciaal getraind door het CBR om mensen te laten slagen voor de examens. Als veel mensen zakken voor het theorie-examen, dan zal niemand doorgaan naar de praktijkexamens. Er moest een soort van balans zijn, zodat niet iedereen wakker werd. Daarvoor ben ik getraind, om antwoorden te geven aan mensen.

Wanneer je vier keer zakt voor het praktijkexamen, dan moet je de volgende keer een BNOR examen doen. Daar maken ze je het makkelijker. Dat was met theorie ook het geval. Later kregen we ruzie met elkaar. Ze hebben toen ‘we willen jou niet meer’ gezegd.

Hoe kwam in conflict met het CBR en de overheid?
Het conflict is begonnen doordat ik tegensprak. Ze dachten ‘hey, deze jongen werkt tegen het systeem’. Toen is alles begonnen en werd mij gezegd ‘we willen jou niet meer hebben’. Ik werkte tegen het systeem omdat ik de viezigheid zag. Bij de overheid is hetzelfde het geval. Wanneer je tegen het systeem werkt, dan word je geboycot. Ze hebben gezegd dat ze mij niet meer willen omdat ‘ik niet volgens hun regels werk’. Ik zou niet volgens hun regels werken. Ik moest gehoorzamen en voor hen bukken. Ik ben geen persoon die voor hun bukt.

In het begin heb ik wel gebukt. Op een gegeven dacht ik: ‘Nee, dit is genoeg. Mensen moeten de waarheid zien. Dat de overheid fraudeert, fout bezig is’.

Hoe lang heb je gewerkt bij het CBR en wanneer was dat?
Het is lang geleden dat ik daar heb gewerkt. Ik was er speciaal aangenomen om mensen te laten slagen.

Je ging dus niet elke dag naar het CBR?
Nee. Ik was meer een insider. Een soort van infiltrant. Met als doel dat ik ‘deze mensen laat slagen’. Toen ik tegen de overheid begon te werken zeiden ze dat ze mij niet meer wilden. ‘Wow, jullie zijn gewoon vies bezig. Vies bezig om mensen expres te laten zakken, 130 miljoen naar binnensluizen. Hier moet ik wat van zeggen,’ dacht ik bij mezelf.

Wat is het doel van je filmpjes? Ben je van mening dat je op deze manier mensen kan overhalen om in opstand te komen?
Jawel. In heel veel films zit een boodschap. Sorry dat ik altijd mensen uitscheld, maar daar zit de boodschap ook in. Als ik normaal zou praten, dan zouden mijn filmpjes heel weinig gedeeld worden. Ook zouden heel veel mensen mij niet respecteren. Vooral in het begin kreeg ik vooral van Turkse jongeren opmerkingen zoals ‘Hey wat is dit man?’, ‘Je scheldt Turks uit.’, ‘Yaziklar olsun.’,  ‘Schaam je. Je vernedert alle Turken.’ te horen. Twee jaar later krijg ik opmerkingen zoals ‘Respect voor jou broer’ en ‘Respect man dat je opkomt voor de mensheid’.

Er zat een boodschap in. Met normaal praten zou ik dit niet bereiken.

Het schelden is dus eigenlijk jouw merk geworden?
Het is een kracht. Er zit een kracht in. Het helpt mij mijn boodschap over te brengen. We leven helaas in 2014 en naderen 2015. Ik denk dat we met normaal praten helemaal niks bereiken. Dat zie je ook terug bij de overheid. Ze vergaderen. Heel leuk, maar er komt niks uit. Ze vergaderen alleen maar. Er moet kort en krachtig een stempel gezet worden: ‘dit is het, klaar, punt uit!’ Je moet de daad bij het woord voegen.

Worden jouw filmpjes ook bekeken door jouw directe omgeving?

Mensen moeten er makkelijk over kunnen praten zeg je. Dat is toch iets anders dan het gebruiken als een scheldwoord?
Ik zeg het je: ik heb mijn vader en zus verloren aan kanker. We moeten er over kunnen praten. Als je positief denkt, snap je toch, dan genees je vanzelf. In ons heilige boek staat ook en onze profeet zei ook dat je voor elke ziekte een geneesmiddel hebt. Alleen je moet het zelf zoeken. Ik vind dat het geneesmiddel voor alle ziekten in je hoofd zit. Als je positief denkt, overwin je een ziekte wel. Alle ziektes zijn te genezen. Alleen laat de overheid je niet positief denken, want je hebt hier alleen maar stress, werk en depressie. Dat maakt ons ziek. Mensen zeggen: ‘ja dat is onzin’. Nee, dat is geen onzin.

Klein voorbeeld: als je naar Turkije gaat heb je het naar je zin, ben je gelukkig, je bent blij. Je denkt dan nergens over na, maar dan kom je weer terug naar Nederland en dan begint alle stress weer. Rekeningen die zich hebben opgestapeld etc.  Dan denk je: f*ck it, ik heb geen zin meer om te leven. De wond wordt op deze manier alleen maar groter.

Maar als je op vakantie bent dan is het anders, dat kan je niet met elkaar vergelijken, toch?
Ik geef je alleen een voorbeeld. Op vakantie denk je positief, je denkt dan anders en aan iets anders. Niet aan de stress. Dat probeer ik je te vertellen. Als je weer in Nederland bent dan denk je weer aan de stress en rekeningen. Als je strest en/of depressief bent wordt de wond, oftewel jouw ziekte, steeds groter of erger. Maar als je positief bent en steeds tegen jezelf zegt dat je de kanker gaat overwinnen, dan zul je ook uiteindelijk de kanker overwinnen. Je moet positief blijven.

Oke, je moet positief zijn, maar dat is toch nog steeds anders dan hoe jij kanker gebruikt in jouw filmpjes?
De reden dat ik zoveel kanker gebruik in mijn filmpjes is, dat ik daarop in wil spelen. Mijn standpunt is altijd al geweest: als ik de politiek in ga, als ik president word, dan zal ik iedereen die het nodig heeft de medicijnen geven. Ik zal de geneesmiddelen vinden en beschikbaar stellen voor iedereen. Ik ga bewijzen dat de overheid liegt over de toegankelijkheid van medicijnen. Ebola wordt genezen, maar waarom maar een paar mensen en niet die andere 5 duizend ebolapatiënten? Voor ebola zijn er ook 100 procent geneesmiddelen. Kom op, we moeten niet zo dom zijn. Er zijn geneesmiddelen, geloof me.

Mensen slapen, ze zitten in een doos. Jij zit ook in een doos. Je komt van je werk en gaat ’s avonds weer terug je doos in. Nu heb je mij ontmoet en straks ga je weer je doos in. Je moet het ook zelf een beetje onderzoeken, achter de feiten aangaan. Gewoon positief denken. Zeg altijd tegen je zelf: ‘ik ga winnen, ik ga winnen, ik ga winnen.’ Niet zeggen ‘ja, maar’. ‘Maar’ is gevaarlijk. POSITIEF! Ervoor gaan en je doel bereiken. Heel veel mensen hebben geen doel in het leven, ja dan is het afgelopen. Zet je doelen vast, zodat je er naar toe kan streven. En dan zul je het uiteindelijk bereiken.

Ik heb ook een grote kans om kanker te krijgen, gezien het feit dat mijn vader en zus het ook hebben gehad. Maar er is een verschil: ik zal namelijk positief blijven, altijd positief denken snap je toch. Hierdoor zal ik het kunnen overwinnen. Dat zal mijn geneesmiddel zijn. Gebruik je hersenen.

Waarom denk je dat die bedrijven of de farmacie niet de medicijnen aan iedereen geven?
Als je op het internet filmpjes zou kijken dan zou je zeggen het gaat om geld, maar in mijn ogen gaat het om overbevolking. Hoe meer mensen er zijn op de wereld, hoe meer er eten en levensmiddelen er gedeeld moet worden. Er zijn te veel mensen om van levensmiddelen te voorzien, daarom moeten de mensen gezuiverd worden. Er wordt een selectie gemaakt, dit betekent dat er mensen moeten overlijden. De aarde is te klein voor zoveel mensen. Hoe meer mensen er komen, hoe moeilijk het wordt om deze mensen van eten te voorzien.

Als ik het niet verkeerd zeg: zegt men dat de aarde steeds verder van de zon gaat staan. Dat zeggen ze, sorry als ik het verkeerd zeg. Hierdoor wordt het kouder en mislukken de oogsten. Hierdoor hebben wij minder eten. Dan hebben we helemaal niks en gaan we elkaar eten. (haha)

Maar iedereen roept toch juist dat er sprake is van opwarming van de aarde door het versterkte broeikaseffect?
Daarom zeg ik toch: ‘als ik het niet verkeerd zeg’ snap je toch. Er zijn verschillende meningen over wat er met de aarde gebeurd. Sommige zeggen de aarde wordt steeds warmer en andere roepen dat de aarde steeds verder van de zon gaat staan. Maar het komt erop neer dat de bedrijven de medicijnen niet op de markt willen brengen zodat de wereldbevolking krimpt. Hier gaat het om en niet zo zeer om geld. Laat ze maar lekker dood gaan denken ze. In het Midden- Oosten schieten ze mensen gewoon neer. Dat is ook erg. Ik ben tegen geweld, maar Europa is hier schijnheilig in. Europa stopt de kanker in mensen, zij doen in principe het hetzelfde maar dan subtieler. Zodat het lijkt alsof mensen aan een natuurlijke dood zijn overleden. Uiteindelijk is Europa nog gevaarlijker dan het Midden- Oosten.

Je zegt dat de overheid de kanker in de mensen stopt (ziek maakt). Hoe dan?
Voedingsmiddelen, vaccinaties door wat wij drinken. Daar zitten allemaal kankerverwekkende stoffen in. Een voorbeeld: levensverwachting in dorpen in Turkije is veel hoger dan in NL, daar hebben ze minder te maken met kanker. Deze ziekte is de meest dodelijke ziekte in NL, waarom? Stimorol kauwgom bijvoorbeeld, daar zitten kankerverwekkende stoffen in. Gewoon kauwgom, bizar is dat. En wij kauwen daarop, wij eten en drinken die producten. Hoe meer je van dat soort dingen binnen krijgt, hoe groter de kans op kanker.

Terugkomend op het CBR. CBR stelt dat jij aan het frauderen bent. Hoe kom jij aan de antwoorden?
Ik heb de antwoorden van het CBR gekregen en die geef ik gewoon aan mijn leerlingen. Nieuwe vragen en antwoorden krijg ik van een inside-man. Iedereen is om te kopen, iedereen heeft een prijs. Ik bel iemand van het CBR op en bied ze een bedrag aan. Eerst wordt het aanbod geweigerd, maar later bellen ze me terug om te zeggen dat ze akkoord gaan. Ik geef ze duizenden euro’s voor de antwoorden. Kom op, het is crisis. Mensen hebben dat geld hard nodig. In tijden van crisis zijn mensen nog makkelijker om te kopen. De overheid speelt dit spelletje zelf ook, ze moeten niet ontkennen. Ook zij koopt mensen om, waar het nodig is. Alles draait om geld.

CBR heeft 10 miljoen moeten uitgegeven om het systeem te vernieuwen vanwege mij. Ze willen mij uitschakelen, omdat ik mijn mond open heb gegooid en hun viezigheid openbaar heb gemaakt. Heel veel mensen zakken, de knopjes doen het vaak niet, het personeel drukt af en toe mee etc. etc. Geloof me ze zijn fout bezig, maar ze zullen mij niet kunnen uitschakelen. Zoals ik al zei iedereen heeft een prijs.

Je hebt een Facebook-verbod gekregen, en ook een toegangsverbod CBR. Wat vind je ervan?
Ik heb tweemaal een verbod gekregen. Eerste van 6 maanden. Daarna naar binnengelopen om examen te maken. En wederom was ik voor dat examen gezakt. Vervolgens heb ik weer een verbod van een jaar gekregen, toen dacht ik: wauw jullie zijn vies! Ik blijf wel lekker buiten, wil toch niet naar binnen. Ik wil ze natuurlijk wel nog steeds duidelijk maken dat ze vies zijn, want ze praten nog steeds achter mijn rug om. Het personeel bij CBR weet wel wie ik ben. Ze lachen wel heel leuk, maar uiteindelijk zijn ze één pot nat. Allemaal zionisten!

Ik heb jou een keer eerder gezien voor het CBR, je bracht jouw leerlingen in een tourbus naar het CBR en jouw leerlingen waren toen net klaar met het examen en kwamen allemaal heel blij naar buiten. Was wel grappig om te zien.

Mensen blij maken vind ik altijd leuk. Daar gaat het mij om, ik wil mensen blij maken.

Je zegt wel altijdgeslaagd.nl, maar klopt dat ook?

Weet je van tevoren welk examen de kandidaten krijgen?
Ja tuurlijk. Ik weet welke vragen en antwoorden.

Mogen kandidaten die zakken bij je terugkomen?
Ze mogen de opleiding volgen, maar uiteindelijk wil ik niet met ze praten.

Je zegt dat je geen les geeft, maar alleen antwoorden geeft. Vind jij dat wel veilig?
Die mensen zijn al 4-5x gezakt. Ze kennen de regels al. Ik help hen alleen maar te slagen. Uiteindelijk geef ik ook geen rijbewijs, ze moeten namelijk nog rijles nemen en examen afleggen. Examinator beslist of iemand uiteindelijk een rijbewijs krijgt ja of nee en niet ik. Ik laat alleen maar de viezigheid zien van het CBR. Een theorie zegt overigens niks, maar ervaring telt. Door kilometers te maken leer je pas echt rijden.

Sommige mensen zullen ook zakken omdat ze de verkeersregels simpelweg niet snappen.

Belangrijke dingen vertel ik wel. Onzinvragen zoals “iemand heeft z’n been gebroken. Ga je ‘m aanraken?” ga ik niet uitleggen, ik zeg dan alleen wat het antwoord is. Bij onzinnige vragen zeg ik “dit is B, houd gewoon je mond”. Bij belangrijke dingen sta ik wel stil en leg ik ook uit waarom dat het antwoord is.

Hoe communiceer jij met je leerlingen? Ben je dan wel rustig?
Ik schreeuw heel hard. Ik wil dat ze luisteren. Dit is een taliban-training. Ik zeg ze dat dit te maken heeft met leven en dood. Als je zakt dan ben je dood. Zo is de training, erg intensief. Leerlingen moeten waakzaam zijn. Ik timmer de antwoorden er in. Het is misschien een beetje bizar, dat geef ik ook toe maar op deze manier onthouden de leerlingen het wel. Als ze de opleiding hebben gevolgd en ze gaan het examen doen en ze zien de vraag dan weten ze meteen dat was antwoord A. Op deze manier blijft het goed hangen bij de leerlingen. Ik kan ook normaal lesgeven, maar dat werkt niet. Leerlingen gaan dan gewoon slapen.

Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen als ik jou meester was geweest op school, dan was je nu al dokter. Mijn manier van lesgeven is krachtig, maar dat mag helaas niet in Nederland. Eigenlijk leer je op school alleen maar gehoorzamen. Wat je op school leert krijg je toch niet op het werk. Ervaring is belangrijker dan diploma. Diploma wordt toch niet gecontroleerd. Als jij veel ervaring hebt en je gaat solliciteren, kun je bij wijze van een fake diploma met je meenemen. Als de werkgever kijkt hoeveel ervaring je hebt, zal hij echt niet nog nagaan of jouw diploma wel echt is.

Je bent miljonair en hebt een hekel aan dit land. Wat doe je hier nog?
Het is mijn taak om in Nederland dood te gaan. Mijn levensdoel is in dit land. Mijn taak zit er nog niet op, ben nog niet klaar met de overheid. Mijn doel is iets bereiken in Nederland en niet Turkije. Ik vind dat ieder mens met een bepaalde doel op aarde is gekomen en ik denk dat mijn doel hier in Nederland is. Het gaat me niet om geld anders was ik hier allang al weg. Daarom wil ik heel graag minister president worden of zelfs koning worden. Mijn doel is het allerhoogst bereiken.

Maar een koningschap wordt overgedragen aan bloedverwanten. Hoe denk je dat te gaan doen?
Dat is onzin. Kijk naar Ghaddafi, hij was ook een bloedverwant, maar is ook weggeveegd. Ik ga het bloedverwantenschap doorbreken in Nederland met Gods wil en natuurlijk dankzij het volk. Ik hoop dat zij mij zullen steunen en iets in mij zullen zien. Ik heb alleen de juiste hulp nodig. Zodra ik op de plek ben waar ik wil zijn, zal ik heel veel verandering brengen in Nederland. Ik wil bijvoorbeeld dat het volk mij later makkelijk kan bereiken. Ik wil dicht bij het volk staan. Rutte en zijn mensen denken alleen aan hunzelf. Het gaat alleen maar slechter met het volk op dit moment, er moeten echt veranderingen komen. Ik pleit voor een echte openbaarheid van de overheid. Ik wil weten hoe gaat met mijn volk. De heerser moet dankbaar zijn. Kabinet Rutte geeft geen f*ck om de mensen, om het volk. Er moet een partij komen die alle kegels om laat vallen.

En dat wordt jouw partij dan?
Ik heb nog geen naam. We werken eraan, maar ik wil het nog even geheim houden. Op een dag zal deze partij opgericht worden. Ik zal echt heel hard terugkomen, dat snap je toch wel? Het belangrijkste is als het kabinet valt en de PVV wint, dan is het afgelopen voor alle moslims. Jullie gaan dan een voor een in de gaskamers. Met gaskamer bedoel ik dat hij jullie allemaal gaat vernederen, dat jullie allemaal gaan betalen, deze partij gaat jullie veel ellende bezorgen. Dan is het echt afgelopen voor alle moslims.

Eerste wat ze gaan doen is op zoek naar de huizen van Turken en Marokkanen die ze hebben in hun vaderland. Ze gaan je huis hier in Nederland afpakken als ze erachter komen dat je jouw huis in Turkije of Marokko hebt verzwegen. Dat gaat de PVV sowieso doen. De PVV gaat jullie keihard straffen, waardoor jullie teruggaan. Er zijn 5-6 partijen in Nederland. Allemaal 1 pot nat. Ze beloven van alles maar doen niks.

Dat is politiek. Hoe ga jij je beloftes nakomen?
Ik kom met daden, ik sta voor transparantie en echte openbaarheid. Als ik mijn beloftes niet nakom, dan mogen jullie me in m’n gezicht spugen. De huidige overheid denkt niet slim, ze is niet ondernemend. De overheid krijgt veel geld binnen, maar geeft ook uit als een hoer. Ze denken morgen krijg ik toch weer heel veel geld, maar zo denkt een hoer. Ze moeten slimmer ondernemen, zodat er meer overblijft in de pot en hierdoor er minder bezuinigd hoeft te worden

De economie in Nederland moet draaien, dit is heel erg belangrijk. Overheid moet niet vragen naar hoe de burger aan het geld komt. Mensen durven niet uit te geven, uit angst dat de belastingdienst het bezit afpakt. Dit is erg dom, hierdoor gaan mensen en vooral Turken en Marokkanen investeren in hun eigen vaderland. Dat is weggegooid geld. Je maakt mensen bang. Laat de economie gewoon draaien.

Zorgt dat er niet voor dat er meer drugs dealers en dergelijke komen?
Nee, dat is iets anders. Het maakt eigenlijk niet uit, zolang de economie maar draait. Af en toe moet de overheid het door de vingers zien. Net zoals bij wiet; je mag hebben maar niet verkopen. Hier sluiten ze in principe ook hun ogen. Of het gedoogbeleid, in belang van de economie moeten ze dat vaker doen.

Kijk bijvoorbeeld naar Turkije daar draait de economie als een tierelier, want de overheid vraagt niet waar het geld vandaan komt. Het maakt niet uit waar het geld vandaan komt. Bovendien zullen er altijd drugsdealers zijn, ook met strenge toezicht van de overheid.

Enige wat ik wil is mensen blij maken. Ik wil dat er meer gelijkheid komt tussen armen en rijken. De armen hoeven niet per se steeds armer te worden en de rijken steeds rijker. Ik vind dat zij op 1 lijn moeten staan. Niemand is hoger dan de ander. Het maakt niet uit wie je bent en wat voor geloof je hebt, mensen moeten elkaar hoe dan ook respecteren. Het is niet zo dat ik een mens ben en iemand anders zie als een dier. Nee, we zijn beiden volwaardige mensen, snap je toch. Respect, dat is het belangrijkste.

Je wil dat mensen je volgen. Vind je dat je het juiste voorbeeld geeft?
Het gescheld is zeker geen goed voorbeeld. Maar ik ben een goed voorbeeld om het feit dat ik iemand ben die naar iets toe streeft. Ik heb een bepaalde doel en wil ergens naar toe gaan. Dat zie je ook met dit gesprek: “hij heeft wel wat in zich”, maar kan het niet alleen. Grote mensen heb ik nodig die mij naar boven kunnen trekken. Mensen die zien dat ik wel degelijk iets in me heb om iets te kunnen bereiken.

Vroeger had je veel profeten. Allah stuurt geen profeten meer. Hij stuurt nu bepaalde zenders/gezanten om zijn boodschap over te brengen.

Ben je van mening dat je zelf zo’n zender bent?
Ik ben zo’n boodschapper, een persoon als ik kom maar 1 keer in de 100 jaar op de wereld. Ik zeg niet dat ik een profeet ben, maar ik vind dat ik een bepaalde boodschap heb. Alleen moeten mensen mij helpen. Ik wil van Nederland een leuk land maken, een vrij land en een voorbeeldland. Ik wil dat andere landen een voorbeeld gaan nemen aan Nederland. Ik wil laten zien dat het ook anders kan en ik denk dat ik dat wel ga bereiken, met de hulp van andere grote mensen.

Waarom voel je je eigenlijk zo verantwoordelijk voor Nederland aangezien je Turk bent?
Ik ben hier geboren en hier ga ik dood. Niet in Turkije, daar ga ik in de vakanties naar toe. Ik ben ook een Nederlander. Nogmaals, ik houd van mensen en ik zie dat het niet goed gaat met Nederland en met de inwoners van Nederland. Het gaat alleen maar erger worden en daar wil ik iets aan doen. Ik wil een steentje bijdragen aan de verbeteringen van Nederland.

Ik ben slim, heel slim. Ik weet heel goed hoe ik mensen moet raken. Mensen zijn dom en ze blijven dom. De overheid speelt het spelletje dat ik speel ook en ik vind dat zij gestopt moet worden.

Een punt waar je aan zou moeten werken is de manier waarop je je verwoordt. Door je gescheld bereik je sommige mensen niet, zoals ik.

Dat weet ik, maar dat heb ik momenteel ook niet nodig. Ik heb je pas nodig als ik in de politiek ben, dan moet ik op mijn woorden letten. Maar ik heb nu met jongeren te maken, daar zit mijn kracht. Als jongeren vanaf 18 jaar allemaal zouden stemmen, klaar. Ik weet dat oudere mensen denken: wat is dit man, hij zit alleen maar te schelden. Ik weet dondersgoed hoe ze denken. Soms bekijk ik mijn eigen filmpjes ook terug en denk ik ook: wat zeg ik allemaal? Wat is dit? Is dit niet zielig? Maar ik ben slim, ik heb momenteel niet met volwassenen te maken maar met jongeren. Later zullen de ouderen ook iets in mij zien. Als ik in de politiek zit ga ik natuurlijk niet aan zo schelden, want dat mag en kan niet in de politiek. Ik kom dan met duidelijke uitleg en argumenten. Ik weet natuurlijk dat mijn denkwijze zal veranderen.

Vertel eens meer over je politieke ambities

Voor de goede orde: ‘met kogels schieten’ is in deze context metaforisch bedoeld

Stel dat het jou wel lukt. Dan heb je ook mensen nodig die voor jou gaan werken, die in de eerste kamer gaan. Gaan die mensen niet voor hun eigen belang werken?

Wat belangrijk is, is dat we een partij gaan oprichten met mensen die bereid zijn hun levens op te offeren voor het volk. Ik laat hen een eed afleggen, net zoals vroeger. Natuurlijk gaan wij ook verdienen. Mensen die goed voor het volk zijn, mogen ook miljoenen verdienen. Waarom niet? Als ik goed ben voor de mensen dan is het mijn recht om ook miljoenen te verdienen. Ik ga niet stelen. En ik wil sowieso altijd weten wat het volk wilt als ik een beslissing ga maken. Ik ga dus vragen dit is wat ik wil, willen jullie dat ook ja of nee.

Iedereen is te koop zei je. Hoe ga je ervoor zorgen dat jouw mensen niet voor hun eigen belang in de Eerste Kamer gaan zitten?

Nadat je dat filmpje had geplaatst met je banksaldo hebben veel mensen geroepen dat die beelden zijn bewerkt. Kan jij nu aan ons bewijzen dat je miljonair bent en dat die beelden niet zijn gephotoshopt?

Mensen, ik zeg altijd ‘koop niks hier’. Totdat ik president word, dan moet je hier kopen, snap je toch. Ze pakken alles van je af: huizen, auto’s. Heel leuk, maar ze pakken alles van je af. Je kan niks op je rekeningen hebben. Belangrijk is, FIOD is bij mij langsgekomen. Belastingdienst is bij langsgekomen omdat ik films maakte met ‘ik betaal geen belasting’. CBR wil me kapotmaken. Kijk, CBR wilde me eerst kapotmaken, maar kon niet. En toen wilde de overheid me kapotmaken; kon niet, snap je toch. Ze hebben een debat over me gehouden. En toen hebben ze gezegd ‘weet je wat, we sturen de FIOD naar hem toe. We sturen de FIOD en we maken hem helemaal kapot.’

En wat hebben ze gedaan? Ze hebben alle rekeningen bevroren. Alle rekeningen hebben ze bevroren snap je. Dus jongen, ik ben niet dom. Binnenkort komt mijn rechtszaak, maar dat is een lang verhaal. Ik heb gezegd ‘Alirsin lan bunu. Alirsin.’ Ik betaal geen belasting, hoef ik ook niet te betalen. Want júllie maken fouten, en ik ga daar niet voor betalen. Sorry, ik ga niet betalen, ik doe dat niet. Ik heb bij het  begin ook gezegd dat de wet is geschreven door een zionist, niet door een Turk. Ik heb dat niet getekend, ik heb geen overeenkomst met ze. Ik heb geen overeenkomst getekend met de belastingdienst, met de overheid. Dus dit mag jij (red. middelvinger).

En het is niet verplicht belasting te betalen. Geloof me, want jullie zijn alleen maar bang dat ze huizen in beslag gaan nemen, auto’s in beslag nemen. Moet je maar niks op je naam hebben. Als je niks hebt, dan kunnen ze ook niks pakken. Ik heb ook heel duidelijk gezegd: ‘wil je geld van me hebben? Luister even, ik ga in schuldsanering. Weet je wat? Ik laat JOU mij betalen. Jaahaa. Dus je hoeft niet bij mij te komen.’

Hoe is jouw auto dan afgepakt?
De auto stond alleen op mijn naam. Maar dat hebben ze gepakt, hebben ze meegenomen. Ik bel de politie op en zei ‘goedendag mijn auto is gestolen’. ‘Ja, we weten er al van’ zeiden ze. Mongolen. Weten er al van. (haha) Daarom moet je niks op je naam hebben.

De auto was belastinggeld. Ik heb anderhalf jaar lekker genoten van de auto. Van de belastingdienst. Terwijl ik de belastingdienst moest betalen heb ik gewoon lekker gereden. 337pk. Gewoon geblazen snap je toch. Dat heb ik gewoon lekker gedaan. Ik heb in m’n leven anderhalf in zo’n auto gereden. En ik vind dat toch stoer. Ik heb niks te verliezen. Ik lach eigenlijk de belastingdienst uit. Het is zijn geld wat ik moest betalen, maar ik heb daarvoor auto gereden.

Auto is teruggekocht. Heb jij ‘m gekocht?
Nee, ik heb ‘m niet. Ik wilde ‘m niet. Want nogmaals, ik ben een slimme persoon. Als ik ‘m weer zou terugkopen, dan zouden ze zeggen ‘nou weet je wat, je hebt nog openstaande schuld’ en gaan ze het weer afpakken. Kom op man, zo dom ben ik ook niet. Je kan beter leasen terwijl de auto niet van jou is maar van een ander bedrijf. Dat kunnen ze dan ook niet aanraken.

Ik rijd nu wel in een AMG. Dus geloof me, ik ben een miljonair.

Het is genoeg geweest. Huizen afpakken, kinderen afpakken. Het is genoeg geweest. Er moet een stokje voor gestoken worden. En ik kom eraan. Ik kom er heel duidelijk aan. Ik vroeg eens aan de belastingdienst wat ik moet doen om dit bedrag niet te betalen? Weet je wat ie heeft gezegd? ‘Dan moet je zelfmoord plegen’. Ze geven geen fuck om jullie. Als ik dat opnam hè, wow. Maar dit zijn de woorden van de belastingdienst, van de FIOD. Ze geven geen fuck om jullie. Word wakker jongens. Word wakker.

Heb je nog een boodschap aan de lezers van Turks.nl?

Turks.nl / Esra Altun & Halim Gökduman