Familie Onur (14) vraagt om deze petitie te ondertekenen

Door | Binnenland

De familie van de Turks-Nederlandse Onur pleit voor een wet die het aanzetten tot zelfdoding strafbaar maakt voor minderjarigen. Teken hier de petitie.

Omdat er momenteel geen soortgelijke wet is, wil de Officier van Justitie de verantwoordelijken voor de zelfmoord van Onur niet vervolgen. Daarom is de familie een artikel 12-procedure gestart, daarmee kan een verdachte mogelijk alsnog vervolgd worden.

De 14-jarige Onur uit Enschede sprong begin dit jaar van een flat nadat enkele meisjes een naaktfoto van hem verspreidden.

Zijn familie eist nu dat er een wet komt die het aanzetten tot zelfdoding strafbaar maakt voor minderjarigen. Volgens de familie is dat in vele landen al strafbaar, maar niet in Nederland. Ze willen dat hiermee anderen niet hetzelfde lot ondergaan.

Verantwoordelijke spoorloos

Eén van de meisjes die de naaktfoto verspreidde blijkt al weken spoorloos te zijn. Ze is weggelopen bij een instelling, waar ze in een woongroep zat. Het meisje is niet in de instelling vanwege de zelfmoord van Onur. Ze vertoonde al eerder problematisch gedrag.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...