FETÖ demonstreert in Amsterdam tegen Turkse regering

Turks.nl Redactie

Volgers en sympathisanten van de terroristische sekte van Fethullah Gülen demonstreerden afgelopen maandag tegen de Turkse regering.

De sekteleden vroegen aandacht voor de jonge kinderen en baby’s die vastzitten, omdat hun ouders meedraaiden in de sekte, die is verboden door de Turkse regering.

In september maakte de Turkse overheid een lijst met politieke gevangenen bekend, met daarop 668 kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud. Samen met hun moeders zitten zij achter de tralies, omdat zij lid zijn van de terroristische FETÖ-sekte.

Volgens hen worden de kinderen vastgezet, terwijl het gaat om de straf van hun moeders. FETÖ, die nauwelijks onder eigen naam de publiciteit opzoekt, gebruikte de naam Project668 om als actiegroep de demonstratie te organiseren.

In Turkije zijn veel leden van de sekte van Fethullah Gülen vastgezet na de couppoging in juli 2016, die werd uitgevoerd door in het leger geïnfiltreerde sekteleden. Bij die couppoging vielen meer dan 300 doden en raakten meer dan 2 duizend mensen gewond. Veel veroordeelde sekteleden die werden vastgezet kozen ervoor hun kind bij hun te houden.

  • Loading...