Foute politiekogels halen leven Cenk overhoop

Door | Binnenland

Op de ochtend van dinsdag 26 maart 2013 rijdt Isiker samen met een vriend in een huurauto over de ’s Gravenlandseweg in Schiedam. Ze stoppen bij het verkeerslicht om vervolgens de rijksweg richting Vlaardingen op te gaan. Opeens komen er twee mannen met getrokken pistolen op de auto aflopen. Niet wetende dat het om agenten in burger gaat, rijdt Isiker in angst weg.

Schoten
De angst sloeg Isiker om het hart: ,,Toen hoorde ik dat werd geschoten en kogels in de auto sloegen. Van de auto voor me werd de achterruit er uit geschoten. Ik was in shock. Wat is dit? Schoot het door me heen.”

Bij thuiskomst slaat de paniek bij Isiker toe. Op internet leest hij een bericht waarin wordt geschreven dat agenten het vuur hadden geopend op een automobilist nadat deze op hen in was gereden. ,,We werden ten onrechte verdacht van een poging tot doodslag.”

Onderzoek
Nadien is gebleken dat Isiker in een voertuig reed dat door het een bedrijf ook als lokauto wordt verhuurd aan de politie. Bij het zien van het auto dachten de agenten met een autodief van doen te hebben en gingen over tot aanhouding van het voertuig. Toen Isiker wegreed openden de agenten het voer op de bestuurder. Dit gaat tegen de ambtsinstructie in.

Het is een wonder dat Isiker dit nog na kan vertellen. Door het fout handelen van de agenten was hij zijn leven bijna verloren. Isiker: ,,Eén van de kogels is onder het achterraam terecht gekomen, tien centimeter hoger en ik was er misschien niet meer geweest.”

Posttraumatische stressstoornis
De gebeurtenis heeft vergaande gevolgen in het leven van Isikers. Door de schietpartij gaat hij nu door het leven met een posttraumatische stressstoornis. ,,Ik werd er een ander mens door. Het heeft mijn relatie gekost, ik heb mijn baan verloren en heb nog steeds angstaanvallen en nachtmerries.”

Na onderzoek is gebleken dat de politiemedewerkers de fout hebben willen camoufleren door valse verklaringen in het proces-verbaal op te nemen. De agenten zijn ontslagen maar dit is voor Isiker niet voldoende. ,,Nooit is er een oprecht excuus gekomen. Ja, van één van de agenten is een keer een briefje gekomen; koel en zakelijk werd aangegeven dat hij niet had mogen schieten. Meer was het niet.”

AD.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...