Fraude bij Turkse psychiater in Rotterdam

Door patiënten op hun verzoek ziek te verklaren, zou een Rotterdamse psychiater (56) voor miljoenen hebben gefraudeerd.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Op vernunftige wijze zouden de gaten in het systeem van uitkeringen en zorgbudgetten zijn misbruikt.

Dit schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag . De vier verdachten van de miljoenenfraude in de zorg lieten niets aan het toeval over. Dat is het beeld dat opduikt uit het rapport dat Openbaar Ministerie en politie gisteren publiceerden om de Nederlandse zorg te waarschuwen. Met toneelstukjes zouden tientallen ‘patiënten’ bedrijfs- en keuringsartsen een rad voor ogen hebben gedraaid.

Ze zouden zijn getraind om hun ziekte, van zware depressie met psychoses tot schizofrenie, te veinzen. Soms zouden ze medicijnen hebben geslikt om een zombie te lijken. Nooit voerden ze het woord, zo zijn de beschuldigingen. Dat deden twee ‘neefjes’ die altijd meekwamen.

Dit zijn de medeverdachten van de Rotterdamse psychiater Sinan G. (46) en zijn collega uit Helmond. Zij zouden de neppatiënten hebben geronseld met de belofte van uitkeringen en zakken geld om hulp in te kopen. Deze persoonsgebondenbudgetten (pgbs) zouden soms tienduizenden euro’s per jaar hebben bedragen. Ook zouden ze op basis van de foute diagnose hun huis hebben laten aanpassen, invalideparkeerkaarten hebben verkregen en thuiszorg hebben gevraagd.

De Rotterdamse verdachte ontkent de aantijgingen. Hij en de drie andere verdachten die nog vaszitten, verschijnen binnenkort voor de rechter.
Bij de keuringsarts zouden de neppatiënten toneelstukjes hebben opgevoerd om zwaar depressief, psychotisch of schizofreen te lijken.

  • Loading...