‘Gearrangeerd huwelijk tussen Turkse Nederlanders leidt tot huiselijk geweld’

Turks.nl Redactie
Total
54
Shares

Tegen de Turkse Idris G. (43) uit Enschede is dinsdag onder meer een voorwaardelijke celstraf en een contactverbod geëist voor huiselijk geweld. Op 1 juni stond G. met een bijl voor zijn ex-vrouw en oudste dochter (18). Dat meldt Tubantia.nl.

Idris G. staat terecht voor huiselijk geweld. Voor de vierde keer moet de politie ingrijpen en de dader aanhouden, ziet officier van justitie Sandra Leusink.

Een moeilijke relatie, noemt zijn advocate Reshma Sahebdien het eerdere huwelijk tussen Idris G. en zijn vrouw. Het stel zou tot elkaar ‘veroordeeld’ zijn in een gearrangeerd huwelijk.

De Turkse Nederlander stond vrijdagavond 1 juni in de woning van zijn ex. Er ontstond een worsteling waarbij G. zijn vrouw in de arm beet en zijn dochter tegen de vaatwasser duwde. Daarna pakte hij een bijl en zou gedreigd hebben de inboedel kapot te slaan.

Zijn ex-vrouw claimt 1.500 euro smartengeld, zijn dochter 1.150 euro. Hij zou haar spaargeld hebben gestolen. De officier is van mening dat de vorderingen van de ex en de dochter verlaagd moeten worden naar 500 euro.

Verzachtende omstandigheden

De zwakbegaafde G. voerde verzachtende omstandigheden aan. Hij zou in zijn kruis zijn gegrepen en geknepen. Daarnaast zou zijn ex hem in zijn gezicht hebben gekrabt.

Hij gaf aan spijt te hebben en een streep onder het contact te willen zetten.

  • Loading...