Geert Wilders was het pispaaltje van de klas

PVV-leider Geert Wilders werd op school de Neger van Venlo genoemd. Dat bevestigen verschillende bronnen uit het verleden van de politicus.
Turks.nl Redactie

De geblondeerde Limburger zou zijn bijnaam te danken hebben aan zijn Indische afkomst. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen ‘neger’ in zijn oor

Dit staat te lezen op het weblog De Verwarde Man

,,Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen ‘neger’ in zijn oor.”

Oud-klasgenoot Kas Verhoeff herinnert zich het nog goed. ”Sjefke, een populaire jongen bij ons in de klas, begon ermee en al snel deed iedereen mee. Geert was gewoon het pispaaltje zoals iedere klas wel een pispaaltje heeft.”

Hoe Sjefke erbij kwam om Wilders neger te noemen, weet Verhoeff niet. Ludde Gubbels, de inmiddels gepensioneerde leraar van Wilders, heeft echter wel een vermoeden. ”Wij hadden op school, en überhaupt in Venlo, vrijwel geen allochtonen. De Indische gelaatstrekken van Geert vielen daardoor op. Natuurlijk is iemand van Indische komaf geen neger, maar probeer dat een kind maar eens uit te leggen.”

De school deed er vervolgens alles aan om het pesten te stoppen. Zonder succes. ”Het was eigenlijk niet te doen”, legt Gubbels an De Verwarde Man uit, aldus ad.nl.