Gemeente verbiedt Turks Ramadan-festival

Turks.nl Redactie

De zevende editie van een groot Turks Ramadan-festival gaat dit jaar mogelijk niet door. De gemeenteraad steekt er namelijk een stokje voor.

Festi Ramazan heet de jaarlijkse succesvolle festival dat plaatsvindt in Dortmund, een stad waar veel Turken wonen. Ook buiten Duitsland trekt het evenement veel bezoekers, waaronder uit Nederland.

Er is kans dat het evenement dit jaar niet doorgaat als de organisatie niet een ander locatie kan vinden. De lokale gemeenteraad van Dortmund Ost heeft namelijk na een stemming besloten dat Festi Ramazan niet doorgaat: de vergunning werd namelijk ingetrokken. Dat gebeurde na een petitie dat slechts door 90 personen werd ondertekend.

De organisatie is verbijsterd: volgens hen komen de klachten die zijn beschreven in de petitie, uit het jaar 2013. Zij hebben overal aan gedacht: gratis parkeerplaatsen voor 4.000 auto’s en de nodige veiligheidsvoorschriften. Zij zijn nu opzoek naar een alternatieve locatie om het populaire evenement alsnog te kunnen organiseren.

Milletimize duyrulur…Festi Ramazan için başka alan bulunacak.FESTİ RAMAZAN Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Ökara,…

Posted by Festi Ramazan on Wednesday, April 25, 2018