Gemeenteraad voetbalt tegen Turks-Nederlands team voor ‘integratie’

Turks.nl Redactie

Een team van Dordtse gemeenteraadsleden voetbalt op donderdag 5 oktober tegen een team van GSC/ODS, dat voornamelijk bestaat uit Turks-Nederlandse voetballers. Na de wedstrijd houdt Beter Voor Dordt een open debat in de kantine met als titel ‘Integratie en Participatie’.

Aanleiding tot deze wedstrijd was een motie die eind juni werd ingediend in de Dordtse gemeenteraad door een aantal raadsleden. In de motie werd de oproep gedaan om als gemeente de subsidie stop te zetten van voetbalclubs die ruimte bieden aan teams die bestaan uit spelers met één etnische achtergrond. De motie werd verworpen door een brede meerderheid van de raad, maar zette wel aan tot veel discussies.

GSC/ODS toonde zich onaangenaam verrast dat het op deze wijze in de publiciteit kwam, temeer daar er bij tal van clubs in de amateur voetbalwereld al vele jaren teams van één bepaalde afkomst spelen.

Beter Voor Dordt-raadslid Osman Soy nam het initiatief om met de raad te voetballen tegen een ‘Turks’ team van GSC/ODS en na afloop een stadsdebat te voeren. Soy sprak zich uit om juist de dialoog op te zoeken door met mensen te praten, in plaats van over mensen te praten. ”Door het debat te koppelen aan een voetbalwedstrijd geef je er een positieve draai”. De club stelt daarvoor haar accommodatie beschikbaar.

Het sportieve deel van de avond begint om 19.00 uur. Er wordt op het hoofdveld, aan de Groene Zoom, een korte wedstrijd gespeeld (2 x 25 minuten) en vanaf 20.15 uur vindt het debat in de kantine plaats. Debatleider is Thijs Blom, bekend van RTV Rijnmond, maar tevens bestuurslid van GSC/ODS.

Het debat zal zich niet beperken tot het betreffende voetbalteam, maar de thema’s integratie en participatie zullen breed besproken worden aan de hand van verschillende stellingen.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijd te bekijken en/of het debatavond bij te wonen, valt te lezen op Dordrecht.net.

Organisatie voetbalwedstrijd

Osman Soy (Beter voor Dordt)
Thijs Blom (GSC/ODS)

Organisatie Debatavond

Aydin Gündoğdu (Beter voor Dordt)

Adres

GSC/ODS
Nieuwe Noordpolderweg 25
3312 AM Dordrecht