Gesneuvelde Turkse militairen herdacht in Nederland

Door | Binnenland

De acht Turkse militairen die sneuvelden in Afrin zijn herdacht in Den Haag. Er werd uit de Koran gelezen en gebeden voor de gesneuvelde Turkse militairen.

De Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland organiseerde een herdenking in verband met de gesneuvelde militairen in Afrin.

“Moge hun bestemming de hemel zijn. Zij zijn martelaar geworden in Afrin voor hun land en hun vlag”, zei voorzitter İlhan Aşkın.

“Moge God onze regering, onze militairen en onze staat steunen. Ons land bevindt zich nu op een keerpunt. Wij kunnen hier niets doen voor onze militairen en onze martelaren, het enige wat we kunnen doen is onze gebeden laten horen. Er is geen ander Turkije. Wij zijn ook de hoop van de moslimlanden om ons heen”, ging hij verder.

“We moeten opstaan voor ons land en onze vlag. Wij hebben voor deze vlag duizenden martelaren gegeven. Nog altijd geven we martelaren, nu in Afrin. Hun moraal ligt aan onze eenheid. Wat je politieke overtuiging ook is, of je nou rechts of links bent. Ons land gaat door een ring van vuur. Als ons land ten onder gaat, zullen wij verdwijnen.” 

Naast de Turkse militairen werden ook de 30 slachtoffers in Baku herdacht. Twee dagen geleden kwamen 30 Azerbeidzjaanse Turken om bij een brand in een drugskliniek in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. “Wij moeten overal zijn, waar een Turk in de problemen zit”, zegt de voorzitter.

De sjiitische Turks-Azerbeidzjaanse gemeenschap was sterk vertegenwoordigd bij de herdenking. De imams van de twee moskeeën van de gemeenschap in Den Haag waren ook aanwezig.

Bayram dalka hocamızın konuşması

Gepostet von Altan Golali am Sonntag, 4. März 2018

Bayram Dalga, imam bij de Ehlibeyt Camii Moskee liet weten dat de Turkse militairen altijd strijden voor vrede. Mehmet Olgun, imam bij de Ondört Masumlar Moskee las uit de Koran en bad voor een succesvol verloop van operatie Olijftak.

Arfin şehitlerimizi Azerbaycan daki şehitlerimizi rahmetle andık ruhları şad mekanları cennet olsun

Gepostet von Altan Golali am Sonntag, 4. März 2018

Aan het eind van de herdenking werd Helva geserveerd.

De Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland liet eerder weten een populair jaarlijks feest af te schaffen vanwege de gesneuvelde militairen en werd vorige maand aangevallen. De vereniging zelf bracht de aanval in verband met de militaire operatie in Afrin. Uiteindelijk werd een raket toegewijd aan de vereniging en werd afgevuurd op YPG-terroristen in Afrin.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...