Goudse raadsleden bedreigd om moskee

Door | Binnenland

De actiegroep ‘Identitair Verzet’ meent de raadsleden die voor de bouw zullen stemmen, thuis op te zullen zoeken om hen ‘tot inkeer’ te brengen. De raadsleden voelen zich bedreigd door de verklaring die ze per mail hebben gekregen: “Voorafgaand aan de raad zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen, om ze tot inkeer te brengen,” staat te lezen in de mail.

“Wij voelen ons zwaar geïntimideerd”, zegt Johan Weeber van Goude Positief/Gemeentebelangen Gouda. Hij wijst erop dat zij 6.000 likes hebben op Facebook, wat een substantiële aantal is.

“Ik stond tijdens het zwarte-pietenprotest van vorig najaar naast een aanhanger van deze groepering. Hij stond te stuiteren van de coke of wat hij ook maar had gesnoven. Eén brok agressie. Met dergelijke mensen valt niet te discussiëren”, zegt hij in het AD.

Michel Klijmij van Groenlinks vindt dat Identitair Verzet ‘een relatief klein clubje gekkies’. De mail is volgens hem ‘heftig en verwerkelijk’. Hij zegt dat het zijn stem niet zal beïnvloeden.

De politie en de burgemeester houden de situatie goed in de gaten. “We nemen de dreigementen serieus”, zegt Bobby Markus van de politie. Agenten zullen met spoed uitrukken wanneer er gevaar dreigt. Burgemeester Schoenmaker van Gouda noemt de bedreiging ‘volkstrekt onacceptabel’.

De beweging ontkent op Facebook dat er sprake is van bedreiging. Zij noemen het een ‘ludieke actie’:

 

 

Officiële statement: Het Identitair Verzet heeft geen enkele mail verzonden naar raadsleden in Gouda de afgelopen tijd….

Posted by Identitair Verzet on maandag 6 juli 2015

 

5 tips om de Ramadan door te komen

Ramadan tijdens de zomertijd is altijd nét wat moeilijker...

Turkse rappers woedend en komen in actie: #FreeEzhel

Donderdag werd bekend dat de bekende rapper Ezhel is...

Rapper Ezhel opgepakt en naar gevangenis gestuurd

De bekende rapper Ezhel (echte naam Sercan Ipekçioğlu) is...

Knappe imam Özyılmaz is een hit

Mustafa Özyılmaz werd bekend nadat hij las uit de Koran...