Grootste landkaart van Turkse geschiedenis gemaakt door Turkse Nederlanders

Door | Binnenland

Ömer Erdem, een Turks-Nederlandse grafisch designer, heeft samen met Dr. Mehmet Tütüncü, de voorzitter van de Turkse- en Arabische Wereld Onderzoekscentrum, de grootste kaart van de Turkse geschiedenis gemaakt.

Er zijn drie soorten kaarten: een kleine, een middelgrote en een grote. Ze verschillen van 7- tot 15 meter. Enkel met speciale bestellingen kunnen de kaarten worden aangeschaft.

Erdem wil dat Europees-Turkse kinderen hiermee hun eigen geschiedenis leren. ”Ik ben verrast dat de kaart zoveel aandacht heeft gekregen. Binnenkort ga ik ook een soortgelijke kaart met de Ottomaanse geschiedenis tot leven brengen”, zegt Erdem. Hij wil dat de kaart veel aandacht krijgt van Turkse jongeren om de Turkse geschiedenis beter te begrijpen.

De adviseur van de kaart, Dr. Mehmet Tütüncü, eveneens een Turkse Nederlander, zegt: ”Niet alleen vanuit Europa, maar ook vanuit Turkije is er veel aandacht voor de kaart. Veel organisaties staan in de rij voor de kaart. Tütüncü wil de Turkse geschiedenis van 2.500 jaar oud zó weergeven dat iedereen het gemakkelijk kan leren. Nergens anders is er een dergelijke kaart.

Bestellingen kunnen worden gedaan via [email protected]

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...