Grootste moskee van Nederland & West-Europa open

Door | Binnenland

Het is direct het grootste islamitische gebedshuis van West-Europa. De torens reiken hoger dan de lichtmasten van het nabijgelegen voetbalstadion de Kuip van Feyenoord.

Zo meldt nrc.nl vrijdag

De moskee is gefinancierd door de Al-Makhtoum Foundation van de steenrijke sjeik Hamdan bin Rashid Al-Makhtoum uit de Verenigde Arabische Emiraten. De AIVD deed onderzoek naar hem: hij zou financiële banden onderhouden met jihadisten. Om die reden drongen de Kamerleden Wilders (VVD), Eurlings (CDA) en Eerdmans (LPF) zes jaar geleden vergeefs aan bij het toenmalige kabinet om de financiering te verbieden. Al-Makhtoum stelde 4 miljoen euro beschikbaar voor de bouw, die in 2003 begon. Door de vele bouwvertragingen en onenigheid met een Duitse aannemer zijn de kosten de afgelopen jaren fors opgelopen.

De gebedsruimte in het pontificale gebouw aan de Colosseumweg biedt plaats aan 1.500 gelovigen, vooral afkomstig uit de Marokkaanse gemeenschap. De moskee van 2.600 vierkante meter telt vier verdiepingen. Er zijn ook ruimten voor cultureel- maatschappelijke activiteiten, zoals discussiebijeenkomsten en lezingen. 

PVV-leider Geert Wilders heeft al via Twitter laten weten dat hij vindt dat “dat vreselijke ding” niet hier hoort “maar in Saudi-Arabië”.

wilderstweet

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...