Grote schade na inbraak Turkse juwelier Rotterdam

Door | Binnenland

Na een inbraak in een Turkse juwelier in Rotterdam Zuid is een enorme ravage ontstaan.

Rond 4 uur in de nacht werd met een auto de pui ingereden. Er werd een hoeveelheid sieraden meegenomen.

De klap was zo hard, dat omwonenden wakker werden. Zij schakelden de politie in. Eenmaal aangekomen zagen zij dat het extra dikke veiligheidsglas de zaak aan de Vuurplaat niet heeft kunnen beschermen.

‘Schade groter dan de buit’

De eigenaar, Basim Bozkus, had de juwelier per 1 januari overgenomen. Begin april zou er een feestelijke opening plaatsvinden. “We waren net klaar met de verbouwing en zouden de zaak gaan inrichten,” vertelt Bozkus. “Er zijn maar weinig sieraden gestolen; voor een totale waarde van zo’n 5000 euro. De schade aan de winkel is vele malen groter. Die loopt in de tienduizenden euro’s, ben ik bang.”

De gestolen auto waarmee de inbraak werd gedaan werd in de omgeving teruggevonden. Volgens Bozkus waren er zes mensen betrokken. “Op de camerabeelden is iemand herkend die eerder al betrokken zou zijn geweest bij een inbraak hier in de buurt. De tabakszaak hier aan de overkant is ook al aan de beurt geweest.’” Vermoedelijk zijn het steeds de zelfde verdachten die op en rond de Vuurplaat toeslaan.

“Ik ben in mijn hart geraakt” zegt Bozkus tegen het AD. Toch gaat hij alles op alles zetten om zijn zaak zo snel mogelijk weer open te krijgen.

 

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...