Hevige vechtpartij Turks-Nederlandse families in speeltuin

Turks.nl Redactie

Afgelopen maandagavond brak een grote vechtpartij uit tussen twee Turkse families in een speeltuin in Varsseveld, een dorp nabij Doetinchem. Meerdere buurtbewoners zeggen dat er een vete is tussen de families tegen Tubantia.nl.

Bij de vechtpartij werden een staaf, knuppel en stanleymes gebruikt. Het gevecht gebeurde voor de ogen van kinderen, waarvan sommigen nog in de peuterleeftijd waren.

“We hebben nog nooit zoiets gezien hier. Veel geschreeuw, geduw en getrek en er werd geslagen. We hebben vanmorgen een stukje van een afbreekmesje uit de speeltuin gehaald”, zegt buurtbewoonster Ineke Bruggink, die getuige was

De ruzie ontstond even na 19.00 uur. “Ik hoorde een Turkse vrouw schreeuwen, vervolgens greep ze een man bij de haren en duwde hem. Zes man begon te vechten, even later stonden er dertien, veertien mensen in de speeltuin. Terwijl er kinderen bij waren, sommigen twee, misschien drie jaar oud.’”

Daarna ging het snel: er werd over en weer geduwd, aan haren getrokken en geslagen. Eén van de mannen ging naar huis en keerde met een knuppel terug. “Maar daar is volgens mij alleen mee gedreigd. Er was in ieder geval geen bloed bij”, zegt Bruggink.

De politie kwam met zes wagens en een motor naar de speeltuin. Een uur nadat het gevecht begon was het weer rustig. Ondanks de hevigheid van de knokpartij raakte niemand ernstig gewond, aldus de politie.

Twee Turkse Nederlanders die maandag betrokken waren bij de vechtpartij zijn gearresteerd. Het gaat om mannen van 42 en 44 jaar oud. Zij zitten vast voor onderzoek en verhoor.

  • Loading...