Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı deelt dankwoord voor hulp bij vermissing Abdullah

Turks.nl Redactie

De Turks-Nederlandse vrijwilligersstichting Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı (HTGV) heeft een dankwoord gedeeld op Facebook.

HTGV had een cruciaal aandeel in de vondst van Abdullah. De 15-jarige jongen was sinds vrijdagavond vermist en werd maandagmiddag gevonden dankzij een tip van een Turkse Nederlander die op social media op de hoogte werd gebracht van de vermissing.

De stichting deelde constant updates in de zaak en ging met veel vrijwilligers op zoek naar Abdullah. Ze zetten de vermissing landelijk op de kaart en hadden een groot aandeel in de bekendwording van de zaak.

Beste volgers,

Zoals jullie weten stonden de afgelopen dagen, zowel voor ons als voor velen van jullie, in het teken van het vinden van Abdullah Mazmahor. De vermiste jongen van 15-jaar uit Schiedam. De afgelopen dagen waren dan ook lang, intens, vermoeiend en een heuse achtbaan van emoties. Het is ons uiteraard ook niet ontgaan hoe dit leefde bij eenieder van jullie en dat de zoektocht naar hem veel heeft losgemaakt door heel Nederland. Iedereen was begaan met het lot van deze jongen. Hij moest en zou gevonden worden. Dat geschiedde gelukkig ook! De vermiste Abdullah is sinds gisterenmiddag, gezond en wel, herenigd met zijn familie.

Zijn vermissing heeft ons veel geleerd de afgelopen dagen. Het heeft ons nogmaals doen realiseren dat wij als mensen, wanneer het er echt op aankomt, geen onderscheid maken tussen burgers op grond van afkomst, geaardheid, kleur of religie. Dergelijke momenten doen je beseffen dat je elkaar keihard nodig hebt en dat de onderlinge verschillen nooit geen probleem zouden moeten zijn. Het was dan ook prijzenswaardig hoe snel mensen van heinde en verre zich wisten te mobiliseren om als vrijwilliger te helpen bij de zoektocht. Waar het begon met een handvol vrijwilligers, stond de teller al heel snel op ruim 150 vrijwilligers. Sterker, dit alles heeft een dermate diepe indruk gemaakt op de vrijwilligers dat de groep vandaag heeft besloten om bij (eventuele) toekomstige vermissingen in de regio Rotterdam en Schiedam, zich actief zal inzetten om te helpen bij zoekacties.

Dat gezegd hebbende willen wij namens HTGV en de vrijwiligers graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor hun inzet en moeite. Met name de dames en heren van de politie voor de vele inspanningen en werk wat zij hebben verricht. Het was indrukwekkend voor ons om dit zelf van dichtbij te mogen ervaren.

Ook onze dank richting zowel de landelijke als lokale media voor het veelvuldig onder de aandacht brengen van de vermissing. Uiteraard ook alle vrijwilligers en eenieder die onze berichten en posts de afgelopen dagen veelvuldig hebben gedeeld. Zonder jullie was deze grootse zoekactie met een positieve resultaat niet mogelijk geweest.

Dank voor jullie inzet, de positiviteit en saamhorigheid!

Met een warme groet,

Team HTGV ♥️

Beste volgers, 🍀Zoals jullie weten stonden de afgelopen dagen, zowel voor ons als voor velen van jullie, in het teken…

Posted by Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı – Nederlands Turkse Vrijwilligers Stichting on Tuesday, December 5, 2017