Turks.nl

Honderden euro’s schadevergoeding, want moslimkinderen missen schoolfoto

De islamitische moeder die een schadevergoeding eiste van de Haagse Maria Montessorischool omdat haar twee kinderen door het offerfeest niet op de klassenfoto staan, krijgt 500 euro schadevergoeding toegewezen van de kantonrechter in Den Haag, meldt het AD.

De moeder stapte naar de rechter omdat de school de schoolfotograaf had laten komen op het moment dat de islamitische kinderen vrij hadden gekregen voor het offerfeest. Ze eiste € 10.000.

Volgens de rechter heeft de school niet goed gehandeld, onder meer door zich niet goed in te spannen om de schoolfotograaf op een andere dag te laten komen. De kinderen hebben recht op een schadevergoeding omdat hun school volgens de rechter onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling.

De moeder van de kinderen had een schadevergoeding van 10.000 euro geëist, maar dat ging de rechtbank te ver. De school heeft gezegd dat aan de leerlingen een alternatief is geboden en dat de schoolfotograaf op een latere datum is teruggekomen om de resterende leerlingen op de foto te zetten. Voor het maken van klassenfoto’s was dit echter te laat en dat verklaart volgens de rechtbank de schadevergoeding.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl