Honderden PKK’ers de straat op in Den Haag

Turks.nl Redactie

Op het Malieveld in Den Haag zijn PKK’ers aan het demonstreren tegen de Turkse militaire operatie in Afrin tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK. Er zouden tussen de 500 en 1000 PKK’ers aanwezig zijn.

Op foto’s, genomen door Regio15, is te zien dat er vlaggen aanwezig zijn van PKK, die op de terreurlijst staat van Nederland, de EU, NAVO, de VS en meerdere landen en organisaties. De PKK’ers willen onder andere dat Nederland stopt met het registreren van PKK’ers door de politie. Dat wordt gedaan, omdat de PKK op de terreurlijst staat in Nederland.

Op het Malieveld in Den Haag is een manifestatie begonnen tegen de aanval van Turkije op Afrin. Er staan zo'n 100-150…

Posted by Regio15 on Saturday, February 24, 2018

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.