“Ik heb veel meer respect gekregen voor Islam”

Door | Binnenland

Kuyt gaat niet vaak naar de kerk, maar leest wel wekelijks de bijbel en bidt thuis met zijn gezin voor het eten. Voor hem is het een houvast. Hij zegt respect te hebben voor alle geloven en vindt dat meer mensen dat moeten hebben. Kuyt roept op tot verdraagzaamheid en ziet de kleedkamer als de wereld in het klein. “Als het daar kan, kan het toch overal zo?” roept hij.

“De kleedkamer is de wereld in het klein. Een Katwijker, een ras-Rotterdammer, jongens met Surinaamse roots, moslims, christenen, katholieken. Als je ziet hoeveel respect wij voor elkaar hebben, hoe wij elkaar ruimte geven om het geloof uit te dragen, daaraan zou de wereld een voorbeeld kunnen nemen. Het is in de wereld momenteel een beetje zo dat als je niet voor bent, je tegen bent. Maar zo werkt het niet.”

Islam
“Ik heb veel meer respect gekregen voor het moslimgeloof. In Turkije hadden we twee schoonmaaksters. Ze waren moslim. Zij hadden geen problemen als mijn vrouw in bikini naar het zwembad liep. Maar ze vroegen ook of ze een hoofddoek mochten dragen en of ze mochten bidden tijdens het werk. Zo kregen we meer respect en begrip voor elkaar, en ook bewondering,” vertelt Kuyt verder.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...