Islamitische basisschool Leiden doelwit van islamofobe actie

Turks.nl Redactie

De islamitische basisschool Er-Risèlèh in Leiden is het doelwit geworden van een anti-islamactie. In de nacht van zondag op maandag, vlak voor de eerste schooldag is er een slot op de voordeur gehangen, meldt NOS.

Ook hing er een tekst met een afbeelding van een doodshoofd. Vermoedelijk zit de extreemrechtse PEGIDA-beweging achter de actie, volgens de daders zorgt de islam voor vreselijke aanslagen in Europa en wordt dat probleem aangepakt door islamitische scholen te sluiten.

https://twitter.com/PegidaNederland/status/899476163592159232?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.omroepwest.nl%2Fnieuws%2F3506819%2FIslamitische-basisschool-Leiden-doelwit-van-anti-islam-beweging-Pegida

“‘Hier zitten we natuurlijk niet op te wachten aan het begin van het schooljaar’, zegt een woordvoerster van de school. ‘We hebben geprobeerd het een beetje weg te houden bij de leerlingen, maar ze hebben natuurlijk wel gemerkt dat ze het fietsenhok niet in konden.

De leerlingen hebben bij binnenkomst allemaal een bloem gekregen, maar de school moest noodgedwongen de achteringang gebruiken om binnen te komen. ‘We zijn hier erg van geschrokken.

Het is zorgwekkend, want je weet niet wat mensen in hun hoofd halen. Veel medewerkers voelen zich nu niet veilig, en we hebben nog geen politie zien surveilleren ”, zegt een woordvoerder van de school tegenover Omroep West.

De school heeft aangifte gedaan van discriminatie, aanzetten tot haat, smaad en vernieling.