Turks.nl

Jaar cel voor inrijden op groep Molukkers in Culemborg

thumb_5d45091e-883a-48f9-8fa4-80e9d1cba51a_culemborg2

De 22-jarige Marokkaanse man uit Culemborg die op nieuwjaarsmorgen dit jaar drie personen aanreed in een Molukse buurt is veroordeeld voor pogingen tot doodslag.

De rechtbank in Arnhem gelooft wel dat de man in paniek handelde. Hij recht een celstraf van anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Twee weken geleden eiste Justitie vier jaar cel. De aanklager eiste poging tot doodslag omdat expres probeerde de drie personen in de tuin te raken.

Belaagd
Volgens de aanklager kwam de Marokkaan samen met vier inzittenden verhaal halen, omdat zijn auto was beschadigd en een Marokkaanse man door een Molukker was belaagd.

De bestuurder zegt dat hij alleen maar een rondje met de auto wilde rijden en in ‘blinde paniek’ de macht over het stuur kwijtraakte, omdat hij werd bekogeld met stenen en honkbalknuppels.

Spanningen
In Culemborg ontstonden vorig jaar spanningen tussen Molukkers en Marokkanen. Rond de jaarwisseling kwam het opnieuw tot een uitbarsting, waaronder het auto-incident.

In april werden vier Molukkers die tijdens de jaarwisseling in de Culemborgse wijk Terweijde een Marokkaan aftuigden, veroordeeld tot celstraffen tot twee jaar en vier maanden. De mannen sloegen de Marokkaan met honkbalknuppels en vernielden zijn auto en huis, meldt Elsevier.nl.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl