Jaar cel voor inrijden op groep Molukkers in Culemborg

Door | Binnenland

De rechtbank in Arnhem gelooft wel dat de man in paniek handelde. Hij recht een celstraf van anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Twee weken geleden eiste Justitie vier jaar cel. De aanklager eiste poging tot doodslag omdat expres probeerde de drie personen in de tuin te raken.

Belaagd
Volgens de aanklager kwam de Marokkaan samen met vier inzittenden verhaal halen, omdat zijn auto was beschadigd en een Marokkaanse man door een Molukker was belaagd.

De bestuurder zegt dat hij alleen maar een rondje met de auto wilde rijden en in ‘blinde paniek’ de macht over het stuur kwijtraakte, omdat hij werd bekogeld met stenen en honkbalknuppels.

Spanningen
In Culemborg ontstonden vorig jaar spanningen tussen Molukkers en Marokkanen. Rond de jaarwisseling kwam het opnieuw tot een uitbarsting, waaronder het auto-incident.

In april werden vier Molukkers die tijdens de jaarwisseling in de Culemborgse wijk Terweijde een Marokkaan aftuigden, veroordeeld tot celstraffen tot twee jaar en vier maanden. De mannen sloegen de Marokkaan met honkbalknuppels en vernielden zijn auto en huis, meldt Elsevier.nl.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...