Jaar cel voor Turkse mannen om seksueel misbruik

Tegen twee Turkse mannen van 23 en 25 uit Dordrecht is anderhalf jaar cel geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.
Turks.nl Redactie

Dat meldt ad.nl.

Zij worden verdacht van seksueel misbruik van een jonge vrouw op de Voorstraat in Dodrecht. De verdachten ontkennen niets fouts gedaan te hebben.

Eerder werden zij verdacht van verkrachting, maar worden nu gestraft voor ‘seks met een beschonken, ‘weerloze’ vrouw. Volgens de verdachten Osman O. (23) en Mustafa I. (25) stemde de vrouw overal mee in.

De vrouw kwam net terug van een stapavond. Ze had flink gedronken. Ook de verdachten hadden gedronken en waren aangeschoten. “Ik wilde met haar praten. Gaf haar drie kusjes. Ze was heel vrolijk en lacherig. Melig. Ze verleidde ons.” vertelt Mustafa I.

Nadat I. vraagt of de vrouw zin heeft in seks, gaan ze alle drie naar een trap die naar een steigertje leidt. Daar hebben zij seks met de vrouw. Zij geeft haar nummer aan de verdachten en stuurt na afloop een sms met smileys naar een vriendin dat ze ‘door twee Turken een steegje ingesleurd wordt’.

Vanaf dat moment verandert de zaak. De vrouw komt in paniek het Stadscafé binnen, waarop de politie wordt gewaarschuwd. Er volgt een aangifte; de verdachten worden opgepakt op verdenking van verkrachting.

Volgens de vrouw hebben de mannen geen geweld gebruikt of heeft ze nooit tegengestribbeld. Ook zei ze geen ‘nee’. “Maar het was niet iets wat ik wilde. Had het gevoel dat ik mee móest werken,” zegt ze bij de politie.

‘Schaamteloos’
“Had ze maar gezegd dat ze niet wilde. Ze vond alles leuk. Nam initiatief. Ik had geen moment het idee dat er iets raars gebeurde.’ vertelt verdachte I. De officier van justitie vroeg of het niet raar was om ‘zomaar op straat seks te hebben’. I. erkent dat het niet alledaags was, maar vindt het niet fout. ‘We zaten gewoon in een pornofilm.”

“Ik vind dat de mannen op een schaamteloze, grove en kwalijke wijze misbruik van haar hebben gemaakt. Seks met iemand die in een staat verkeert van verminderd bewustzijn.” vertelt de officier. “Dat ze zelf beschonken waren is geen excuus. Je moet je eigen verantwoordelijkheid te nemen.’

De advocaten van de verdachten vragen om vrijspraak omdat ze niet is gedwongen en instemde met alles wat is voorgevallen. De vrouw heeft namelijk zelf verklaard dat ze zelf haar kleding heeft uitgetrokken. Ook is een sms met smileys een bewijs dat de vrouw niet in paniek was.

De uitspraak is over 13 dagen.