Jongeren van Marokkaanse afkomst bestormen Turkse bakkerij

Turks.nl Redactie

In Antwerpen is dinsdagavond een grote vechtpartij ontstaan bij een Turkse bakkerij nadat die bestormd werd door tientallen jongeren. Enkele betrokkenen, allen van Marokkaanse afkomst werden gearresteerd, maar later alweer vrijgelaten. Dat melden Vlaamse media.

Enkele jongeren werden dinsdagnamiddag uit de bakkerij in het Antwerpse Kiel gezet, naar verluidt omdat ze binnen voor veel overlast zorgden. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De jongeren verzetten zich. Er ontstond een schermutseling waarbij wat geduwd en getrokken werd, maar uiteindelijk konden de jongemannen toch uit de zaak gezet worden.

De jongeren waren echter nog niet klaar met de bakker. Later op de dag kwamen ze met een een dertigtal vrienden terug. Ze stormden de bakkerij binnen en er ontstond een grote vechtpartij.

“Wij kregen rond 19 uur een oproep van een schermutseling met een dertigtal jongeren. Blijkbaar waren enkele jongens kort voordien uit de bakkerij gezet omdat zij overlast veroorzaakten. Daarbij was het tot wat trekken en duwen gekomen. De jongens trommelden dan hun vrienden op en kwamen wat later verhaal halen aan de bakkerij”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom aan Het Laatste Nieuws.

De politie ging massaal ter plaatse omdat er sprake was van wapens, maar die werden niet gevonden. Een deel van de groep sloeg op de vlucht bij het zien van de politie. “Bij de eerste oproepen was er sprake van vertoon van wapens. Wij hebben heel wat ploegen ter plaatse gestuurd maar zij hebben geen wapens opgemerkt. De aanstokers van het incident sloegen meteen op de vlucht. Eén van onze ploegen heeft dan pepperspray gebruikt om de vechtenden uiteen te drijven.”

Enkele jongeren werden meegenomen naar het politiekantoor voor ondervraging, maar werden daarna al opnieuw vrijgelaten. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de vechtpartij.